Gazete Vatan Logo

Yaverler ile mahrem imamların telefon ağı!

15 Temmuz darbe girişiminde aralarında Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı’nın yaverlerinin de yer aldığı isimlerin telefon görüşmelerine ilişkin bir şema ortaya çıktı. Şemanın tepesinde eski albay Osman Kılıç var

Yaverler ile mahrem imamların telefon ağı!

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Cumhurbaşkanlık ve Genelkurmay’ın en kritik bölgelerinde görevli darbeci isimlerin darbe gününe ilişkin telefon irtibatlarını gösteren bir şema ortaya çıktı. Ankara’daki çatı davada sanık olan bu isimlerin yer aldığı şemanın en tepesinde Hulusi Akar’ın eski Özel Kalem Müdürü darbeci Kurmay Albay Osman Kılıç var. İki de mahrem imamın bulunduğu şemada, kritik isimlerin iki mahrem imamla telefon bağlantıları yer alıyor. Şemanın en başındaki isim eski Kurmay Albay Osman Kılıç. 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı oteli arayarak ve 217 saniyelik bir görüşme gerçekleştiren Kılıç’ın altında kendisiyle ve birbirleriyle irtibat kuran tüm darbecilerin isimleri yer alıyor.

İki mahrem imam var

Şemada, iki de mahrem imam Ali Irmak ve Tayfun Özek’in isimleri var. Firari olan Irmak’ın darbe girişiminden önce aldığı patates hatları bu şemadaki isimlere dağıttı. 15-16 Temmuz tarihlerinde Cumhurbaşkanı eski Başyaveri Ali Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış’ında bulunduğu tüm isimler hem birbirleriyle hem de mahrem imamlarla görüşme yaptıkları görülüyor.

Haberin Devamı

İşte o isimler

Buna göre şemadaki o kritik isimler şöyle: Cumhurbaşkanı eski Başyaveri Ali Yazıcı, eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timinin başındaki darbeci Binbaşı Şükrü Seymen, Tuğgeneral Semih Terzi, eski Kurmay Albay Fırat Alakuş, Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, eski Helikopter Tabur Komutanı Yarbay Halit Kabil, Özel Kuvvetler Kurmay Başkanı İcra Astsubayı Fatih Uysal,, mahrem imam öğretmen Ali Irmak, mahrem imam Tayfun Özek.