Gazete Vatan Logo

Yatırımlar tam gaz

Türkiye’nin önde gelen grupları yeni yılda büyüme fırsatlarını kollamayı sürdürecek. Yatırımlar hızlanarak devam edecek. Yurt dışındaki stratejik fırsatlar radara girecek

Yatırımlar tam gaz

Kibar Holding CEO’su Tamer Saka, grup olarak büyüme platformunu yurt dışında gördüklerini söyledi. Saka, 2018 planlarını şöyle aktardı: “2018’de çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Amerika pazarında önce satış sonra üretim planımız var. Grup olarak 2017’yi dolar bazında yüzde 8 civarı büyüme ile kapatacağız. Kibar Holding olarak alüminyumda önemli bir yatırımın arifesindeyiz, teşvik dosyamızı hazırladık.”

Zorlu’dan nano atağı

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığımız nikel-kobalt tesisini önümüzdeki yıllarda, mevcudun iki misli daha büyüterek, hem yeni nesil pillerin temel malzemesini yapacağız hem de önümüzdeki dönemlerde çok popüler olacak nano malzemelerin yatırımına da 2018 yılında başlayacağız” dedi.

Yüngül, grubun planlarını şöyle aktardı:

“Bence 2018’den sonra en büyük risk finansman olacak. Jeopolitik problemlere bazı yabancılar avantaj olarak bakıyor, buna katılmamak elde değil. Sular durulduğunda çok büyük bir iş potansiyeli olacak. Özellikle Uzakdoğu şirketlerinin burayı cazibe olarak görmesi ve hiç ummadığınız beraberliklerin olacağını göreceğiz. Genel olarak 2018 yılından umutluyum.”

Haberin Devamı

2018 YILI GS-FB maçı havasında geçer

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, Sabancı Grubu ve Türkiye ekonomisi için 2017’nin olumlu bir yıl olduğunu belirterek, “Bu, ülke ekonomisinin daha kalıcı reformlara muhtaç olduğu fikrinden bizi uzaklaştırmamalı” diye konuştu.
‘CEO Club; CEO Agenda 2018’de konuşan Göçmen, Türkiye’de 2018’i 2017’nin devamı şeklinde okumak gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Her türlü destek ve hızlı büyümenin 2018’e de taşınacağını söylemek lazım. 2016’nın 3’üncü çeyreğindeki darbe teşebbüsünün etkisini 2017 yılı rakamlarını biraz deforme ettiğini de koymak lazım. 2018 yılı Fenerbahçe-Galatasaray maçı gibi olacak benim tabirimle, sonucu, nasıl oynanacağı belli. Biraz farklılaştıran husus, yüksek enflasyon, petrol fiyatlarındaki yükselişin kalıcı olmasından kaynaklanabilecek bazı durumlar... Yüksek kur ve bunun yarattığı ortamın daha iyi yönetilmesi gereken bir iç pazar ve 2018’i kurgulamak gerek.”
Doğuş fonlar ile görüşüyor
Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, bünyelerinde 19 otel olduğunu, 3 yıl içinde 25 otele ulaşacaklarını açıkladı. Akhan, “Galataport’ta 2019 sonunda bütün alanı işletmeye almayı hedefliyoruz. Bize yaklaşan grup ve fonlar var, bunlar değerlendirmemiz altında. 2018’de bu konuda adımlar olabilir” dedi.

Haberin Devamı