Gazete Vatan Logo

Yatırımlar ‘eve’ park edecek, talep artacak

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, gayrimenkule talebin 2017’nin ortasında artacağını belirterek, “Yatırımcıların birikimlerini ilk park ettiği yer gayrimenkul olacak” dedi.

Yatırımlar ‘eve’ park edecek, talep artacak

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şu anda Türkiye’deki gayrimenkul fiyatlarının makul seviyelerde olduğunu belirterek, 2017’nin ikinci yarısından sonra artışa geçeceğini söyledi. Akbalık, “2016’da bir takım problemler yaşıyoruz. Ancak 2017’de mevcut birikimler bir yere park edecek. Daralmanın olduğu yerlerde yatırımcıların ilk park ettiği yer gayrimenkul oluyor. 2017’nin ortasında gayrimenkul sektöründe talep hızlı bir şekilde satışa dönecek. 2008 mortage krizini hatırlayın. Bu dönemde fiyatlar dip yaptıktan sonra bir yıl içinde döviz cinsinden yüzde 25 prim yaptı. Türkiye’de de konut fiyatları düşük seyrettikten sonra tavan yapacak” diye konuştu.

2017’de yatırıma devam

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat’ın, İstanbul Kazlıçeşme’de Emlak Konut GYO işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Büyükyalı İstanbul’ projesinin örnek dairesinde gazetecilerle bir araya gelen Akbalık, 2017’ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turizm, tekstil ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Özak’ın 2017’de yatırımlara devam edeceğini anlatan Akbalık, gayrimenkulde Büyükyalı’nın yanı sıra yeni projelere de başlayacaklarını açıkladı. Portföylerindeki arsalar için hazırlıklar yaptıklarını belirten Akbalık, şunları söyledi: “İstanbul Balmumcu’daki arsamızda rezidans ve otel konseptiyle proje hayata geçireceğiz. Antalya’da havaalanına yakın bir noktada arazimiz var, karma bir proje düşünüyoruz. Kemerburgaz arazimizde konut projesi, Didim, Demre arazilerinde turizm yatırımlarımız olacak.” Akbalık, yeni arsalar için de yer baktıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Sahil hattında alternatif yok

Avrasya Tüneli ve Marmaray’ın Kazlıçeşme’yi yeni merkez haline getirdiğini ifade eden Ahmet Akbalık, sahil şeridinde yeni konut geliştirmenin mümkün olmadığına değindi. Akbalık, “Büyükyalı’dan başlayıp, Yeşilköy’e kadar uzanan sahil hattında 4 yeni proje var. Başka arsa da yok. Bu da bölgenin cazibesini artırıyor” dedi. Akbalık, yapılan bir araştırmaya buna göre 5 yılda sahil bandında yüzde 108 değer artışı olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

% 30’u satıldı

BÜYÜKYALI projesindeki son durumu paylaşan Ahmet Akbalık, satışa açtıkları 572 konutun yüzde 30’unu sattıklarını söyledi. Akbalık, 4 farklı daire konsepti geliştirdiklerini belirterek, “Ev alanlar zamansız mimari ile tadilat yapmadan evi kullanacaklar” dedi