Gazete Vatan Logo

Yatırımınızı sisteme sokun

Erdoğan, ATO iftarında vatandaşlara seslendi: Evinizde yastık altında tuttuğunuz dövizlerinizi, altınlarınızı bankalara yatırarak lütfen sisteme sokun. Ülkemizin büyümesine hep beraber katkıda bulunun...

Yatırımınızı sisteme sokun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) iftar programına katıldı. ‘Bunların tek derdi Erdoğan’ı çökertmek. Öyle sipariş üzere kredi derecelendirme kurumu ile bir yere gidemezler’ diyen Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

34 ülkede 78 şehitlik

Halen sınırlarımız içerisinde, Kuzey Irak’ta terör örgütlerine karşı operasyon yürüten tüm askerlerimize, El Bab’dan Afrin’e kadar güvenlik sağlayan askerlerimize, istihbaratçılarımıza başarılar diliyorum. Allah bu büyük mücadeleyi yürüten tüm kahramanlarımızı korusun diyorum. Şehitlerimizin emaneti olan yakınlarına, gazilerimize millet ve devlet olarak sahip çıkıyoruz. Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz.

Yıllık 5.7 büyüme

Biz sadece güçlü meclis, güçlü Türkiye demiyoruz aynı zamanda güçlü ekonomi diyoruz. Türkiye ortaya koyduğu ekonomi modeli ile dünya çapında bir efsanedir. Yıllık 5.7 büyüme ile dünya ortalamasının üzerinde bir gelişme gerçekleştirdi. Son 10 yılda 8 milyona yakın istihdam ile Avrupa ülkelerinin tamamından daha fazla iş imkanı açmıştır. Kurlar üzerinden oynanan oyunlarla ekonomimiz sabote ediliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin sıkıntısı yok...

Macro rakamlar açısından bakılınca Türkiye bırakın gelişmekte olan ülkeleri gelişmiş olan ülkelerden de çok ileri bir fotoğraftadır. Turizmle vurmayı hedeflediler. Bu yıl 40 milyon turisti ağırlayacağız. Türkiye’nin ne gelirlerinde ne giderlerinde ne borçlanmasında ne borçlarını ödemesinde en küçük bir sıkıntısı yoktur.

Tek dertleri Erdoğan

Bunların tek derdi Erdoğan’ı çökertmek. Öyle sipariş üzere kredi derecelendirme kurumu ile bir yere gidemezler. Kur ve faizde oynanan oyunlarla ekonomimizi etkilemeye çalışıyorlar, ekonomik göstergeler iyi durumda. Ekonomimize bakarak değil, ülkemiz aleyhinde oluşturulan havayı körüklemek için açıklamalar yapan kredi derecelendirme kuruluşları büyüme rakamlarımızı görünce bakalım mahcup olacaklar mı? Bunların derdi ne biliyor musunuz? 24 Haziran. 24 Haziran’da acaba AK Parti’yi çökertebilir miyiz? Erdoğan’ı çökertebilir miyiz? Bütün hesapları bu. Ama çökertemeyecekler.

Haberin Devamı

Erdoğan, Seçim Özel’de farklı projeyi anlatacak...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, bu akşam 23.00’te CNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında ‘Seçim Özel’ programında Buket Aydın moderatörlüğünde, Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayacak. Erdoğan dün Muğla mitinginde, “Bugün size çok farklı bir projeyle geldim. Bu anlattıklarımı anlatacaklarımı şu ana kadar hiçbir yerde anlatmadım. Yarın akşam (bugün) Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında anlatacağım” demişti.