Gazete Vatan Logo

Yatırımcıya hukuk güvencesi sözü

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yatırımların ve yatırımcıların hukuk karşısında güvencelerini artıracak bir çalışmanın yapılacağını açıklayarak, “Türkiye’ye gelecek sermaye akımlarına önemli katkı sağlayacak” dedi

Yatırımcıya hukuk güvencesi sözü

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni dönemde yerli yabancı tüm yatırımcıları her bakımdan hukuk karşısında güçlendirecek yasal düzenleme yapılacağını söyledi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği’nce (TBB) ortaklaşa düzenlenen ‘Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı İle Mücadele Çalıştayı’nda konuşan Ağbal, mali disiplinin Türkiye ekonomisinin en önemli çıpası olmaya devam edeceğini belirtti.

Ağbal, “Enflasyon ile mücadelede para politikasına, mali disipline devam ederek destek olacağız. Enflasyon üzerinde etkili olabilecek vergi ve fiyat ayarlamalarını yapmaktan ısrarla kaçınıyoruz. Bundan sonra da aynı politikaya devam edeceğiz” dedi.

Piyasadaki mal hareketlerine ilişkin düzenlemelerin yeni baştan dizayn edileceği yeni bir döneme girileceğine işaret eden Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bize yepyeni fırsatlar sunuyor. Özellikle kamu harcamalarının rasyonelleştirilmesi, devletin küçülmesi bakımından son derece önemli yeni bir aşamadayız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dönüşümü sırasında devletin küçüldüğü, daha çok yönlendirici olduğu piyasada bütün taraflar açısından hukuk sisteminin tam olarak işlerlik arz ettiği bir yeni çerçeve oluşturulacak. Özellikle yatırımları ve yatırımcıları koruyacak, her bakımdan hukuk karşısında güvencelerinin artırılmasına dönük çerçeve bir kanun çalışması yapılacak. Bunun Türkiye’ye gelecek sermaye akımlarına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Varlık Barışı hareketlendirir

Varlık Barışı’nın hem yararlananın hem de Türkiye ekonomisinin kazandığı bir çözüm olduğuna işaret eden Naci Ağbal, “Önümüzdeki birkaç ay içerisinde ekonomide ciddi bir hareketlenme getireceğini söyleyebiliriz. İyi bir miktar bekliyoruz.” diye konuştu.

Özelleştirme için hazırlık

Naci Ağbal, özelleştirme programına yeni varlıkların alınması konusunda çalışmalar olduğunu belirterek, yakın bir zamanda bununla ilgili açıklamayı yapacaklarını söyledi. Ağbal, “Birçok alanda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olarak hazırlıklarımız var. Onları Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) gündemine getireceğiz. Oradan kabul edilenleri sizinle paylaşırız. Bizim seçimden önce, seçimden sonra diye bir düşüncemiz yok” dedi.

Haberin Devamı

Kantarın topuzu kaçmasın

Maliye Bakanı Naci Ağbal, terörün finansmanının önlenmesine ilişkin konularda kantarın topuzunun kaçmaması gerektiğini belirterek, “Biz banka olarak şüpheli işlem bildiriminde bulunalım ama ondan sonra MASAK baksın yaklaşımını ben de doğru bulmuyorum. Burada özellikle uyum görevlilerimize büyük görevler düşüyor” ifadesini kullandı.