Gazete Vatan Logo

Yatırımcının yeni gözdesi

S&S Motors Genel Müdürü Albayrak, müşterilerine yatırım aracı olarak klasikleri tavsiye ettiklerini belirterek “25 milyon euroluk Ferrari 250 GTO’nun fiyatı 52 milyon euroya çıktı. 2 yıl sonra 100 milyon euro olur” dedi

Yatırımcının yeni gözdesi

Milyonlarca dolarlık fiyat etiketine sahip olan klasik otomobiller en çok kazandıran yatırım aracı oldu.

S&S Motors Genel Müdürü Ferhat Albayrak, lüks segmentin yanı sıra klasik otomobilde de söz sahibi olduklarını belirterek, “Klasikler müşterilerimize tavsiye ettiğimiz önemli bir yatırım aracı. Dünyanın en çok para kazandıran yatırım aracı klasiklerdir. Klasiklerle alakası olmayan müşterilerimizi uluslararası bir yatırım aracı olarak motive ettik. Bu yaklaşımla ayda 2 klasik satmaya başladık” dedi.

Albayrak, müşterilerine ev yerine klasik otomobil almalarını tavsiye ettiklerini belirtti. S&S Motors’un garajında 25 adet klasik otomobilin olduğunu söyleyen Albayrak, şöyle devam etti:

Fiyatları katlanıyor

“Klasik otomobiller ciddi bir yatırım aracıdır. İşin önemini vurgulayan güzel bir örnek vermek istiyorum. Koleksiyoner bir müşterime 2007 yılında Ferrari 250 GTO modelini almasını önerdim. Bahsettiğim araç o dönemde 25 milyon euroydu. Müşterim bana ‘Sen deli misin? Bu kadar paraya otomobil mi alınır?’ diye konuştu. 2 yıl sonra araç

Haberin Devamı

32 milyon euroya, geçen yıl da 52 milyon euroya satıldı. Bu araç 2 yıl içerisinde 100 milyon euroya satılır. Eğer müşterim 2007’de almış olsaydı şu anda ciddi bir gelir elde etmiş olacaktı.” Albayrak, klasik araçları ithalatla getirmediklerini, koleksiyonerleri ikna ederek satın aldıklarını ekledi.