Gazete Vatan Logo

Yatırımcılar için farklı konsept

Nef, ayda 4 bin lira kirayı garanti edecek

Levent’te inşa ettiği Nef Flats163 projesi ile ev sahiplerine misafir odasından sinemaya, karaokeden playstation odasına 24 farklı sosyal aktivite alanını kiralayarak ilk kez ‘kullandığı kadar aidat’ ödeme imkanı getiren Foldhome sistemini geliştiren Timur Gayrimenkul, Levent’te başladığı yeni bir projeyle yine Türkiye’de ilk olacak bir konsepti başlatıyor. 3 bin 600 metrekarelik alanda inşaatına başlanan Nef Residence 4 Levent 09 projesinde uygulanacak ‘otel-rezidans’ konsepti, temelinde rezidansların kısa, orta veya uzun vadeli kiralanarak gelir getirmesi üzerine kurulu. Ancak projenin İstanbul’da kira geliri yaratan projelerden en büyük farkı, yatırımcıların içinde oturmak yerine, rezidansları Ramada markasıyla bilinen otel grubu Wyndham’ın işletmeciliğinde kiraya vermesi ve 5 yıl boyunca aylık 4 bin lira kira garantisini alabilmesi.

Yatırımcıların 100 ülkede 7 bin 200 oteli, 3 milyon 800 bin üyesiyle dünyada en geniş ikinci rezervasyon ağına sahip grubu Wyndham Grubu’nun gücünden yararlanarak gelirden pay alabildiğini söyleyen Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, yatırımcılara aylık 4 bin lira kirayı garanti eden hesabı şöyle aktardı:

“En kötümser tabloya göre, projede gecelik oda fiyatını 138 euro, yani 338 lira olarak hesaplıyoruz. Aylık düşünüldüğünde oda getirisi 10 bin 140 lira oluyor. İstanbul’daki en düşük doluluk oranı olan yüzde 70 doluluğa göre aylık oda getirisi ise (10 bin 140 TL x 0.70) 7 bin 98 lira. Yiyecek içecek geliri oda getirisinin ortalama yüzde 40’ıdır. Biz yine bunu kötümser ifadeyle yüzde 20 olarak düşünürsek, (7 bin 98 TL x 0.20) 1.420 TL yiyecek içecek geliri var. Böylelikle toplam gelir (7 bin 98 lira oda getirisi+ 1.420 TL yiyecek içecek geliri) 8.518 TL. Otel-rezidanslarda toplam gelirin ortalama yüzde 50’si giderlerden sonra kar olarak yatırımcıya kalır. Yine kötümser düşünülerek yüzde 50’si alındığında (8.518 TL*0.5) 4.259 TL net gelir var. Bunun üzerinden sapma payı koyarsak, 4 bin liralık aylık kazancı, kira getirisini yatırımcıya garanti ediyoruz.”

672 bin liradan başlıyor

Projede 67-75 metrekare daireler 672 bin TL’den, 81 metrekare olanları ise 781 bin liradan satılıyor. Kira getirisiyle yatırımın geri dönüşünün 14 yılda olduğunu söyleyen Timur, bir yandan da Ramada’nın rakiplerinin otel oda fiyatı ve doluluk oranı performansının en az yüzde 80’ini 40 yıl boyunca garanti ettiğini açıkladı. Erden, “Wyndham, 3 rakip marka ve otele ait fiyat ve doluluk oranı ortalamasını yüzde 80 oranında yakalama garantisi, aksi halde yüzde 100’e tamamlama garantisi veriyor. Fark çıkarsa bunu üstleneceğine dair bir performans garantisi sunuyor. Bu garantiyle yetinmiyorum derseniz 5 yıl boyunca kötümser bir senaryoyla aylık 4 bin lira geliriniz hazır. Böylece gayrimenkule yatırımda riski ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu. 140 birimden oluşan Nef Residence 4 Levent 09 projesinde 119 otel-rezidans 3 hafta önce satışa çıkarılmış ve 71 adedi satılmış.

Binayı fonlar almak istedi

Projenin Ocak 2014’te tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Erden Timur, Amerikalı fonların yanı sıra Türkiye’den yerli yatırımcıların da “Binayı tamamen alalım” talebiyle geldiğini söyledi. Wyndham Grubu’nun Ramada, Hawtorne Suites gibi 16 markası olduğunu ve 20 farklı ülkede 900’ü aşkın oteli bulunduğunu belirten Timur, “İşbirliği için Marriott, Starwood, Hilton, Frasers ve Ascot gibi 6 otel teklif getirdi. 1 yıl görüşmenin ardından Wyndham’ seçtik” diye konuştu.

‘Güzel bina için gökdelen şart değil’

Erden Timur, Nef Residence 4 Levent 09’un ofis ya da otellerin ağırlıklı olarak gökdelen olarak tasarlandığı bölgede 6 katlı oluşuyla güzel görünerek şehir mimarisine katkı yapacağını, bunun Londra’daki binalara benzeyen bir konsept taşıdığını söyledi. Timur, 09’un diğer projelerindeki gibi kapı numarasını ifade ettiğini ekledi.

‘Verimlilik’ üzerine kurulu proje sırada

Levent’te biri konut ve homeofislerden oluşacak yeni bir projenin de hazırlığını yaptıklarını ve dünyada ilk olacak yeni bir konseptin de patentini alma çalışmalarını yürüttüklerini açıklayan Erden Timur, sözlerine şöyle devam etti:

“Konut-ev ofis projesini önümüzdeki aylarda satışa çıkarmayı hedefliyoruz. Nef Residence 4 Levent 09 gibi bunu da dünyaca ünlü mimarlık ofislerinden olan ve Londra’daki ünlü Wembley Stadyumu’yla tanınan HOK ve Mimark tasarlıyor. Her yönden gerçek anlamda verimliliği ön plana alan bir proje olacak. Konut, ofis ve ev-ofislerden oluşacak projede 101 konut, 42 ofis olmak üzere 143 birim yer alacak. Metroya 2 dakika uzaklıktaki proje, 61 bin m2 inşaat alanına sahip olacak.”

Haberin Devamı