Gazete Vatan Logo

Yatırımcı iyi danışmana kendisini teslim etmeli

Gayrimenkul satış ve kiralama hizmeti veren Angels’ın kurucusu Meriç Yılmaz, “Evi satınca iş bitmiyor, yatırımcı ile uzun soluklu çalışıyoruz. Doğru karar için yatırımcı, danışmana teslim olmalı” diye konuştu.

Yatırımcı iyi danışmana kendisini teslim etmeli

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda oturmak için ev alanların yanı sıra yatırımcıların hareketi var. Getiri sağlamak için ev alıp kiraya veren ya da evin prim yapmasını bekleyip yeniden satışa koyanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu da, sektörde deneyimli ve güvenilir gayrimenkul danışmanlarına olan ihtiyacı artırıyor. Yaklaşık 3 ay önce kurulan ve gayrimenkul danışmanlık şirketi Angels, bu ihtiyaca cevap vermeye hazırlanıyor.

Angels Gayrimenkul’un kurucusu Meriç Yılmaz, daha önce şarkıcılık yapmış ve resimle ilgileniyor. 6 yıl önce sahnelerden ayrılan Yılmaz, gayrimenkul işine girmiş ve 2 ayrı şirkette çalıştıktan sonra 3 ay önce kendi şirketini kurmaya karar vermiş. Şu anda Kağıthane’deki ofisinde iki çalışma arkadaşıyla yatırımcılara danışmanlık yapan Yılmaz, Angels Gayrimenkul hakkında şu bilgileri verdi: “Portföyümüzde Nef projelerinin tamamı var, butik bir şekilde hizmet veriyoruz. İkinci el kiralama ve satışını yapıyoruz. Sadece Nef projeleriyle sınırlı değiliz. Yeniköy, Bebek’te yalılar üzerinde çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak Beşiktaş, Şişli ve Kağıthane’de rezidans ve sitelerde varız. Lansmana çıkan sıfır projelerle de çalışmayı hedefliyoruz. Kısa süre içinde şubeleşmeye de hazırlanıyoruz.”

Haberin Devamı

Gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk getirmek istediklerini söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Portföyümüz çok zengin olmasına rağmen yavaş büyüyoruz. Adımızdan da anlaşılacağı gibi ‘melekler’le çalışıyoruz. Sektörün güvenilir ve çalıştığı bölgeyi iyi tanıyan danışmanlara ihtiyacı var. Birçok danışman var ancak amaçları para kazanabilmek. Evi sattıktan sonra ‘işim bitti’ diye düşünüyorlar. Ancak yatırımcı ile uzun soluklu ilişki kurmak gerekiyor. Biz para değil insan biriktirmeyi önemsiyoruz. En önemli kriterimiz, yatırımcı ile yatırım danışmanının birbirine teslim olması... Böyle olunca doğru yatırım kararı ortaya çıkıyor.”

Projeyi beğenen dostlarını getiriyor

MERİÇ Yılmaz, sektörde renkliliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, “Projeler fark yaratmalı ki piyasa renklensin. Müşteriler, projedeki ortak alanların keyifli olmasına dikkat ediyor. Ayrıca projedeki estetik ve zarafeti ortak alanlarda görmek istiyor. Dairenin lokasyonu ve fiyatı önemli ancak bütün bunlar bir kompozisyon halinde sunulunca piyasa renkleniyor. Yatırımcı evinde keyifle yaşıyorsa, çevresini, dostlarını da getiriyor. Böylece devamlılık sağlanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüme giren bölge yatırımcı çekiyor

İKİNCİ el piyasasının özelliklerinden de söz eden Meriç Yılmaz, Kağıthane, Gültepe, Feriköy, Bomonti gibi bölgelerin talep gördüğünü söyledi. Yılmaz, “Özellikle normal konuttan projeye dönen bölgeler ilgi görüyor. Yatırım profilinin yönlendiği bölgeler artık kentsel dönüşüm alanları. Örneğin Bomonti, dönüşümle tamamen rezidans döndü. Kağıthane de bu yönde ilerliyor. Gelişen dönüşüm bölgeleri yatırımcının hem kira getirisi hem de prim beklentisini rahatlıkla karşılıyor“ diye konuştu.