Gazete Vatan Logo

Yatırım yaptı, 3 yılda büyümeyi 2’ye katladı!

L’Oreal Türkiye, yaptığı yatırımlar ve pazara sunduğu yeniliklerle son 3 yılda cirosunu 2 katına çıkardı. Bu yıl da hedef pazarın 2 katı büyüme...

L’Oreal Türkiye, 2014 yılında pazarın 2 katı büyüdü ve son 3 yılda cirosunu 2 katına çıkardı. L’Oreal Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler, Türkiye’nin dünya ağındaki öneminin arttığını belirterek bölgeye yönelik yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Rumpler, “Türkiye hem Doğu Avrupa bölgesinin hem de global olarak tüm şirketin büyümesinde önemli rol oynayan, yükselen bir yıldızdır. Hızla gelişen orta gelir grubu, artan kozmetik ürün kullanım oranları, kozmetiğe duyulan ilgi ve harcamalardaki artış, genç nüfus, ülkenin dijitalleşme hızı, artan yatırımlar ve ekonomik potansiyeli sayesinde Türkiye’nin gelecek için de fırsatlar sunan, stratejik ülke olduğunu biliyoruz” dedi.

11 ülkeye ihracat var

L’Oreal’in 2014’ü 22.53 milyar euro ciro ile kapattığını kaydeden Rumpler, şöyle devam etti:

“Pazarlama harcamalarını 3 yılda 2 katına çıkarttık. 2007’de ailemize kattığımız yerel markamız İpek’e ve Kıraç’ta bulunan fabrikamıza ciddi bir yatırım söz konusu. İpek markası ile bugün 11 ülkeye ihracat yapıyoruz ve Türkiye fabrikamızda toplam satış adetlerimizin yüzde 60’ını üretiyoruz.”

Haberin Devamı