Gazete Vatan Logo

Yatırım için en doğru lokasyonu belirliyor!

Coğrafi bilgi sistemlerini kullanarak yazılım ve modeller geliştiren, sektörel ve istatistiki verileri yorumlayarak çözümler üreten bilişim ve danışmanlık şirketi Maptriks, perakende sektöründeki firmalar için bu verileri güncel ve bilimsel yöntemle paylaşarak firmanın en doğru veriye ulaşabilmesini sağlıyor.

Yatırım için en doğru lokasyonu belirliyor!

Sektörlere özel alışverişin yoğun olduğu yerler, hedef müşteri yaş grubu ve adedi, gelir seviyesi, rakip sayısı, cinsiyet ve meslek dağılımı gibi kriterleri ele alarak bir bölgenin analizini yapabilen Maptriks, 81 ilde hizmet veriyor. Bugüne kadar 100’e yakın firmaya hizmet veren şirket, her ilin her sokağında yapabildiği taramalarla yatırımınızı doğru yere yapmanızı sağlıyor.

Güvenlik önemli

Yatırım yapılması düşünülen yerde rakip bir firmanın olup olmamasının değil, firmanın ya da sektörün rekabetten nasıl etkilendiğinin veya tüketim reflekslerinin doğru analiz edilebilmesinin önemli olduğunu söyleyen Maptriks Kurucu CEO’su Fatih Kuralkan, “Her firma için ayrı bir uygulama ve sunucu tedarik ederek firmanın bilginin sadece kendi çalışmalarında kullanılmasını sağlıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Riskleri minimize ediyor

YANLIŞ yere yapılan bir yatırım hem ciddi bir maddi zarara hem de marka imajına zarar verebiliyor. Maptriks, sağladığı verilerle lokasyona dayalı bu iki konudaki riski minimize etmeyi vaat ediyor. Önce firmanın hangi lokasyon koşullarında en iyi performansı yaptığını belirlemek gerekiyor.Sonra Türkiye genelinde bu şartların sağlandığı ancak firmanın mağaza yatırımının olmadığı yerler belirleniyor. Coğrafi bilgilerle sektör bilgileri analiz edilerek doğru lokasyon bulunuyor.

Haberin Devamı