Gazete Vatan Logo

Yatırım fırsatlarını anlattı

Gayrimenkul sektörünün yoğun katılımıyla gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM’de İstanbul Çadırı’nda yerini alan Emlak Konut GYO, yabancı yatırımcılarla buluşup projelerini anlattı

Yatırım fırsatlarını anlattı

Fransa’nın Cannes şehrinde 13-16 Mart tarihleri arasında gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM 2018’e Emlak Konut GYO da katıldı. Fuarda İstanbul Çadırı içinde yer alan Emlak Konut GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, “MIPIM, dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından biri. Sektörün önde gelen paydaşlarına ev sahipliği yapan fuarda sektörün tüm bileşenleri yer alırken, bu önemli organizasyon, uluslararası arenada gayrimenkul geliştirme sektörüne yön veren firmaların ve yatırımcıların doğrudan bir araya gelmesi açısından büyük önem taşıyor.

Bizim Mahalle tanıtımı

Uluslararası yatırım arenasında parlayan yıldız haline gelen ülkemizin önemli gayrimenkul firmalarının ve önemli kuruluşlarının bu özel organizasyona katılımıyla, şirketlerimiz için sadece iç piyasaya değil uluslararası piyasaya da seslenme ve tanıtım fırsatı doğmuş oldu. Bu, bizler açısından da önemli bir açılım olmakla kalmayıp, ülkemizi doğru temsil etmek için bir vesile oluyor. Bu yıl MIPIM organizasyonuna 100 ülkeden katılım gösterildiğini biliyoruz. Bizde bu güçlü yapının içinde ülke olarak 250 kuruluş ve 657’ye yakın kişiyle yer aldık. Bizler Emlak Konut olarak şirketimizi, sektörümüzü ve en önemlisi ülkemizi temsil etmeye tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

“Sektörümüzdeki büyüme ve hareketliliğin en iyi göstergesi de MIPIM başta olmak üzere önemli organizasyonlara ve benzeri geniş katılımlı uluslararası fuarlara Türkiye’den katılımın her yıl artıyor olması” diyen Ertan Yetim, “Bu tip organizasyonların en önemli fonksiyonunun ‘sürdürülebilir tanıtım’ olduğu unutulmamalı. İstanbul köklü tarihi, konumu, eşsiz güzellikleri ve sunduğu fırsatlar ile yüz yıllardır insanların hem uğrak yeri hem de yatırımcıların talep ettiği bir destinasyon olarak öne çıkıyor. Bu doğrultuda her zaman olduğu gibi bu yıl da projelerimizin tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirdik” diye devam etti.

Özellikle Küçükçekmece ilçesi sınırlarında 1 milyon metrekarelik bir alanda kurulan ve özlenen mahalle yaşamı konseptiyle duyurdukları Emlak Konut Bizim Mahalle projesinin katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Yetim, “Toplamda yaklaşık 6 bin konut ve ticari üniteyi barındıracak projemiz caddeleri, meydanları, ata sporları merkezleri, resmi kurumları yatay mimari konseptine uygun olarak hazırlanan konutlarıyla İstanbul’un ayrıcalıklı yaşam alanı olarak yabancı yatırımcının ilgisini çekti” dedi.

Haberin Devamı

7.3 milyar lira hedefi

Emlak Konut, 2018 yılında devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde, satışı gerçekleştirilmesi planlanan bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 830 bin metrekareye ulaşmasını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.3 milyar TL olmasını hedefliyor. Şirket, aynı yıl içinse net kârının 1.8 milyar TL olabileceğini öngörüyor.