Gazete Vatan Logo

Yatılı konuklara 'misafir evleri' çözümü

Teknik Yapı, Tuzla'daki yeni projesinde bir ilke imza atıyor.

Yatılı konuklara 'misafir evleri' çözümü

Teknik Yapı'nın Tuzla'da gerçekleştireceği 5 bin 500 dairelik sitede, Türkler'in konuk ağırlama alışkanlıklarını değiştirecek "misafir evlerine" yer verilecek. Siteden daire alacaklar, bu imkan sayesinde konuklarını sitenin sosyal binasındaki misafir evlerinde ağırlayarak, misafirleri için oda ayıracakları daha büyük daireye fazladan para ödemek yerine daha küçük daire satın alabilecek.

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, yaptığı açıklamada, Tuzla'da Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) açtığı iki ihaleyi kazandıklarını ve bu arsalar üzerinde 5 bin 500 konutluk proje yapacaklarını belirtti.

Teknik Yapı Evora’da aidatları da düşürecek! 82 bin TL!

Boşu boşuna 3+1'e para harcamayın

Projede şu ana kadar Türkiye'de hiç olmayan, belki dünyada modeli bulunmayan bir yeniliği hayata geçireceklerini ifade eden Durbakayım, "Arada bir anneniz, babanız gelip kaldığı için veya okula giden çocuğunuz belki bir iki sene sonra yurt dışına gidecek veya evlenecek, o nedenle 3 artı 1 eve ihtiyacınız var diyelim. Biz diyoruz ki 'boşu boşuna 3 artı 1 almayın, 2 artı 1 alın, ihtiyacınız olan odayı sitedeki sosyal binada yer alan konuk odalardan cüzi bir rakamla kiralayın ve ihtiyacınız müddetince kullanın'..." dedi.

Haberin Devamı

Sağlanan gelir site giderlerini düşürecek

Bu odaların site içinde yer aldığını, mutfağı ve banyosu bulunduğunu belirten Durbakayım, "İhtiyacı olan konut sahibi talep edecek. Rezervasyon yaptıracak. Bu odaların temizliğini, elektriğini, suyunu karşılayan çok cüzi bir bedel ödeyeceksiniz. Buradan sağlanan geliri sitenin giderlerini aşağı düşürmek için ortak giderlere koyacağız" diye konuştu.

Durbakayım, bu odalardan 5-10 tanesinin acil durumlar için rezervde tutulacağını, 5 bin 500 konutluk projede konuk odalarından yaklaşık 200 adet olacağını belirtti.

Teknik Yapı olarak bina yapımı dışında, 5 yıldır binalarda yönetim işine de el attıklarını söyleyen Durbakayım, Kartal'daki Uplife Park projesinde sitenin kiraya verilen ortak alanlarından sağlanan gelirin, aidatları yüzde 22 aşağı çektiğine işaret etti.

Haberin Devamı

THY çalışanlarından yüksek talep

Projede tercihe göre mutfaksız evler olacağını belirten Durbakayım, "Komplekste insanların en iyi, en ucuz şekilde ihtiyaçlarını temin edeceği restoranlar, fast foodlar olacak. Eğer evi bir otel odası gibi kullanıyor, mutfakta bir şey pişirmiyorsanız, çay kahve içiyorsanız o zaman mutfak teferruatı sizin için fazla. Küçük evlerde kullanmadığınız ekipmanlar fazlalık geliyor. Biz evi öyle bir dizayn ediyoruz ki siz istemiyorsanız bu üniteleri yapmıyoruz, onun yerine dolap koyuyoruz. Tuzla projesinde bunlar yer alıyor. Sonradan ihtiyaç olduğunda ise tesis hazır, o ünite kaldırılıp diğer ünite konabiliyor" dedi.

Nazmi Durbakayım, "Tuzla'da 5 bin 500 konut yapıyoruz, orada şehir kuruyoruz. THY'nin teknik, mavi, beyaz yakalı çalışanları Sabiha Gökçen'e geliyor, daha şimdiden onlardan gelen 1.500 tane talep var" diye konuştu.

Tuzla'daki proje dışında Dragos'ta bir projeye başlayacaklarını, bunun dışında Uçaksavar sitesi projeleri bulunduğunu belirten Durbakayım, Teknik Yapı olarak, büyük projeler dışında ayrıca şehir içindeki tekil inşaatların da devam ettiğini, kendileri için irtibat noktası olan bu inşaatları hiçbir zaman bırakmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Deluxia proje detayları ve görselleri için tıklayın!