Gazete Vatan Logo

Yataktaki infazın nedeni: 'Kalitesiz fahişe'

Konya'da üniversite öğrecisini öldürdükleri, sevgilisini yaraladıkları iddiasıyla yakalanan çift cinayeti itiraf etti

KONYA'da enselerine tabancayla ateş edilerek üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Ferhat Korucu'u öldürdükleri, birahanede garsonluk yapan sevgilisi 26 yaşındaki Ayşen Mamuşu'u yaraladıkları iddiasıyla, garson 28 yaşındaki Güneş Şen ile eşi 22 yaşındaki Mehmet Şen adliyeye çıkarıldı. Güneş Şen'in ifadesinde, "Ayşen, beni fuhuşa zorluyordu. Kocamın yanında bana `Kalitesiz fahişe' diye bağırınca kocam silahını ateşledi" dediği öğrenildi.

Dün saat 08.00 sıralarında Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Elmali Hamdi Hoca Caddesi Söğüt Sitesi B Blok'ta meydana gelen olayda, kent merkezindeki `Beyoğlu Birahanesi'nde garson olarak çalışan Ayşen Mamuş, yarı çıplak halde karşı komşusunun ziline bastı. Komşusu kapıyı açar açmaz, "Yardım edin" dedikten sonra bayılan Mamuş, çağırılan ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayşen Mamuş'un ensesine tek el ateş edilerek yaralandığı belirlendi.

Komşularının ihbarı üzerine gelen polis ekipleri, evin yatak odasında dövüldükten sonra ensesine ateş edilen Ferhat Korucu'nun cesedini buldu. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olan Farhat Korucu'nun Fatih Işıklar Mahallesi'nde annesi Sebiha Korucu ile birlikte kaldığı, hemen her gün saat 05.00 sıralarında annesine okula gittiğini söyleyerek evden çıkmasına rağmen sevgilisinin evine gittiği belirlendi.

Olayı soruşturan Cinayet Bürosu polisleri ağır yaralı Ayşen Mamuş'un, hastaneye getirildiği sırada `Güneş' adını sayıklaması üzerine Mamuş ile aynı birahanede çalışan Güneş Şen ile 2 ay önce evlendiği eşi Mehmet Şen'i Selçuklu İlçesi'ndeki evlerinde gözaltına aldı.

Polis, evde yaptığı aramada ruhsatsız 1 tabanca ele geçirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Güneş Şen ile eşi Mehmet Şen, suçlarını itiraf etti. Birahanede garson olarak çalışan Güneş Şen, zaman zaman konsomatrislik yaptığını belirterek, ifadesinde şunları söyledi:

"Ayşen Mamuş, konsomatristlik yapıyordu. Zengin müşterilerle özel olarak ilgileniyordu. Ayşen'un fuhuş yaptığını ve yaptırdığını biliyorum. 3 kez de beni fuhuş ortamına sokmuştu. Daha sonra Mehmet Şen ile evlendim. Bu ortamlardan uzak kalmak istiyorum. Ancak, Ayşen sürekli beni fuhuşa zorluyordu. Kocama her şeyi anlatacağını söylüyordu. Olay günü Ayşen ile tartıştım. Eşim de bu tartışmayı öğrendi. Konuşmak için Ayşen'in evine gittik. Burada tartıştık. Bana `Kalitesiz fahişe' diye bağırdı. Bunun üzerine de kocam silahını çıkarıp önce Ayşen'e ateş etti. Ardından da Ferhat müdahale etmek isteyince de ona ateş etti."

Cinayetin ardından yürüyerek evden çıkıp saklandıkları eve gittiklerini söyleyen Güneş Şen ile kocası Mehmet Şen sorgularının ardınadn Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Güneş Şen'in azmettirmek, Mehmet Şen'in ise cinayet ile suçlandığı öğrenildi. İki zanlının savcılık sorgusu sürüyor.

Bu arada Şen çiftinin evinde arama yapan polis, içeriği henüz netleşmeyen bir madde buldu. Maddenin patlayıcı olmasından şüphelenen polis, incelemenin sürdüğünü açıkladı.

Haberin Devamı