Gazete Vatan Logo

Yatak başına 246 bin euro kredi

3.566 yatak sayısı ile dünyanın en büyük hastane yatırımlarından Ankara Etlik Sağlık Kampüsü için 876 milyon euroluk kredi anlaşması imzalandı

Sağlık Bakanlığı’nın Kamu-Özel Ortaklığı modeli ile yürüttüğü entegre sağlık kampüsleri programı kapsamındaki 3.566 yataklı Etlik Entegre Sağlık Kampüsü, 1 milyar 150 milyon euro yatırım değeriyle hayata geçiriliyor. 1 milyon 71 bin metrekare alanda yükselen kampüs 42 ayda inşa edilerek hizmete hazır hale getirilecek. Kompleks; Genel Hastane, Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, Ortopedi ve Nörolojik Bilimler Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ile birlikte Teşhis ve Tedavi Binası’ndan oluşuyor.

Yapım ve işletmesini Astaldi-Türkerler Ortaklığı’nda Ankara Etlik Sağlık Yatırım AŞ nin gerçekleştireceği, tıbbi hizmetleri verecek kamunun ise 24 yıllığına kiracı konumunda olacağı hastanenin uluslararası proje finansman anlaşması imza töreni, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. 876 milyon euroluk kredi, EBRD, İş Bankası, IFC, BSTD, DEG, SACE, Credit Agricole, Banca IMI / Intesa San Paolo, Unicredit, Deutsche Bank, TSKB ve Akbank’dan oluşan bankalar konsorsiyumunca sağlandı. 876 milyon euroluk dev çeki şirket yetkililerine teslim eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ankara’yı sağlığın da başkenti yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

T.C. tarihinde bu miktarda ilk

İmzaTöreni’nde konuşan Ankara Etlik Sağlık Yatırım A.Ş. CEO’su Serhat İnanç, proje finansmanın 18 yıl vadeli olduğunu belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu miktarda ve bu özelliklerde bir Proje Finansman Anlaşması ilk defa akdediliyor. Yine Etlik Projesi, bu kaps amda dünya finans sisteminin referans kuruluşlarını ve lider bankalarını böylesine geniş bir katılımla bir araya getiren ilk projedir” şeklinde seslendi.