Gazete Vatan Logo

Yastık altındakini sürün sermayenize

TÜMSİAD Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşadamlarımıza sesleniyorum. Biliyorum sizin öz sermayeniz dışında da sermayeniz var. Yastığınızın altındaki değerleri çıkarın sürün bunları sermayenize” çağrısında bulundu.

Yastık altındakini sürün sermayenize

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mesele eğer bu ülkeyi sevmekse, bu milleti sevmekse gerisi teferruattır. Mesele budur ama bunların böyle bir derdi yok ama bizim böyle bir derdimiz var. Biz bu ülkeyi seviyoruz, bu milleti seviyoruz ve milletimizin ayrılığına da tahammülümüz yok. İstiyoruz ki milletimiz bir olsun, iri olsun, diri olsun, beraber olsun, kardeş olsun, hep birlikte Türkiye olsun.” dedi.

Yeni yatırım şart

Haliç Kongre Merkezi’ndeki Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Kurulunda konuşan Erdoğan, Dünyanın ve Türkiye’nin yer aldığı bölgenin çok önemli bir değişimden geçtiği dönemde zamanı iyi kullanmak zorunda olduklarını dile getirdi. Erdoğan, önlerinde yapmaları gereken çok iş olduğunu söyledi.

Hükümetin bir yandan mevcut yatırımları sürdürürken, diğer yandan yeni yatırımlar için hazırlık yapmasının şart olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle konuştu: “Özellikle ekonomide tamamen suni şekilde sarsılan dengelerin tekrar yerli yerine oturtulmasına ihtiyacımız var. Hamdolsun, güzel gelişmeler ve güzel işaretler var. Dün, mart ihracat rakamları açıklandı. Buna göre ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 arttı. Yılın ilk 3 ayındaki ihracat artışımız yüzde 9,2 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın oranını aldığımız zaman. Neydi o zaman? Ne yazık ki yüzde eksi 6,6 olduğunu hatırladığımız zaman çok ciddi bir artışın olduğunu görüyoruz. Geçen ayki rakamlarda ihracatta da ithalatta da ilk sırayı Almanya’nın alıyor olması, her iki ülkenin de üzerine düşünmesi gereken bir tablodur. Demek ki birbirimize ihtiyacımız var. “

Haberin Devamı

En kötü geride kaldı

Verilerin düzeldiğini de kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Borsa tarihi seviyelerine ulaştı. Döviz kuru yavaş yavaş olması gereken yere geriliyor. Büyümede geçtiğimiz yıl, kötümser tüm tahminlerin aksine yüzde 2,9 gibi oldukça iyi bir oranı yakaladık. Biz en kötüyü geride bıraktık. Bundan sonra iyiye ve daha güzele doğru yol alacağız” değerlendirmesini yaptı.

Kalifiyeden çok düz işçi alın

Kalifiye elemandan ziyade düz işçilere dikkati çeken Erdoğan, öncelikle bu vatandaşların işe alınması gerektiğini söyledi. Erdoğan, bu sayede hem istihdamın sağlanacağını hem de vatandaşların geçimlerini sağlayacağını öne sürdü. Valilere de seslenen Erdoğan şöyle konuştu: “İstihdamdaki sıkıntıyı, hamdolsun TOBB’da yaptığımız toplantıda sıçrama başladı. İstihdam artmaya başladı. Hedefi yakalayacağız. Bu işin takibini de valilerimize vermiştim. Valilerimize tekrar sesleniyorum; sakın bu işi hafife almayın. Yakın takiple şehrinizdeki bütün yatırımcıları kovalayacaksınız.” Erdoğan, faiz konusuna da değindi ve “Faiz konusunda da ekonomideki güven ve istikrarın güçlenmesine paralel olumlu adımlar atılacağına inanıyorum.” dedi.

Haberin Devamı