Gazete Vatan Logo

Yassıada’da devlet adamları ağırlanacak

Yassıada ve Sivriada’da yapılacak turizm merkezinin müteahhitliğini Mesa üstlendi. İnşaat bitince Yassıada’da devlet adamları ağırlanacak, Sivriada’da kongreler yapılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı bir törenle geçtiğimiz günlerde temeli atılan Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlük Adası’na dönüştürülmesi amacıyla yapılan projenin müteahhitliğini Mesa üstlendi. Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandıkları Yassıada ve bitişiğindeki Sivriada’yı açık müze haline getirecek proje hakkında bilgi veren Mesa Genel Müdürü Can Aynagöz, “Yassıada’da anıları yaşatacak proje geliştireceğiz” dedi.

İnşaat başladı

Proje kapsamında otel, müze ve konferans salonları inşa edeceklerini belirten Aynagöz, şunları söyledi: “Otelde, üst düzey devlet adamlarının ağırlanmasına yönelik bir çalışma olacak. Sivriada’da büyük bir kongre merkezi yapılacak. Burada yılda 5-6 kongrenin yapılması bekleniyor. Toplam iki projenin 85 bin metrekare yapım alanı var. İnşaat süreci birkaç etap halinde ihalelerle ilerleyecek.”

Haberin Devamı

Yassıada’da bulunan tarihi yapıları koruyacaklarını anlatan Aynagöz, “Yassıada’da Bizans döneminden kalma 7-8 tane tarihi yapı var. Ayrıca yargılamaların yapıldığı alanlar var. Bunlar korunup restore edilecek” dedi.

30 yıl işletilecek

2011’de önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen Yassıada ile Sivriada, ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraklerinden Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş.’ye devredildi. Bakanlık tarafından yatırım izni verilen adalara, geçtiğimiz 6 Mayıs’ta inşaat ruhsatı çıkarıldı. TOBB tarafından yap, işlet, devret modeli ile yapılacak projenin 103 bin 700 metrekare büyüklüğünde olması planlanıyor. TOBB tarafından 30 yıl boyunca işletilecek tesisler, sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilecek.

‘Çamlıca’da Mesa’ teslim ediliyor
MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, İstanbul Çamlıca’da inşa ettikleri Çamlıca’da Mesa projelerinde sona gelindiğini açıkladı. Projeye başlarken Çamlıca’da MESA’da konutların, Ağustos 2015’te teslim edileceğini belirttiklerini hatırlatan Erhan Boysanoğlu, “Proje planlanandan da önce tamamlanma aşamasına geldi. Çamlıca’da MESA’da konutlarını, vaat ettiğimiz tarihten önce teslim edeceğiz” dedi. Toplam 113 konuttan oluşan projedeki dairelerin yüzde 85’inin satıldığını ifade eden Erhan Boysanoğlu, 25 bloktan oluşan projede daire fiyatlarının 1 milyon 670 bin dolarla 2 milyon 350 bin dolar arasında değiştiğini söyledi. Boysanoğlu, yeni proje olarak İstanbul Büyükçekmece’de 320 dönüm alanda bahçeli ev projesi planladıklarını da sözlerine ekledi.
100 dönüm arsayı cüzi rakamla sattı
KİPTAŞ’IN bölgede yarattığı yoğunluk nedeniyle Nurol ile ortak oldukları Bahçeşehir projelerini askıya aldıklarını önceki açıklamalarında belirten Erhan Boysanoğlu, bu arsayı belediyeye sattıklarını açıkladı. Geçtiğimiz haftalarda Başakşehir Belediyesi de Bahçeşehir Gölet’ini genişletmek için özel sektörden arsa aldığını duyurmuştu. Erhan Boysanoğlu, “Arsayı çok cüzi bir rakamla sattık. Satıştan doğan KDV ve harcı bile zor karşılacak bir bedel oldu. Bahçeşehir’de son yıllarda konut arzı çok fazla arttı” diye konuştu.

Haberin Devamı