Gazete Vatan Logo

Yaşlı adamın darp edilmesi davasında yeni gelişme

Samsun'da yaşlı bir adamın darp edilmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 23 yaşındaki sanık Cemal İlhan hakkında “kasten yaralama” suçundan dava açıldı. İlhan’ın yanındaki Çağrı Yıldırım Durmuş’un da olaya müdahale etmeyip “arabada bekleyerek” suça iştirak ettiği belirtilerek aynı suçtan cezalandırılması istendi.

Yaşlı adamın darp edilmesi davasında yeni gelişme

Samsun'da meydana gelen olayda evinin önünde tıkanan kanalı açmaya çalışan 70 yaşındaki Sebahattin Yılmaz, yoldan geçerken üzerine su sıçratan bir araçtan inen iki kişiden biri kişi tarafından defalarca darp edilmişti.

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; 24 Temmuz'da meydana gelen olay, çevredeki güvelik kameraları tarafından kayıt altına alınmıştı. Kamuoyunda büyük tepki uyandıran görüntülerin ardından harekete geçen savcılık, olayın faili Cemal İlhan’ı gözaltına aldı. Zanlı ifadesinin ardından tutuklandı. Yanındaki arkadaşı ise serbest bırakıldı.

“13 KEZ YUMRUKLADI”

Soruşturmayı tamamlayan savcılık iddianame hazırlayarak dava açtı. İddianamede yaşlı adamı darp eden Cemal İlhan’ın yanı sıra olayı seyreden ve müdahale etmeyen arkadaşı Çağrı Yıldırım Durmuş da sanık olarak yer aldı. Sanık Cemal İlhan’ın mağdur Yılmaz’ı yere yatırarak 13 kez yumrukladığı belirtildi.

“MÜDAHALE ETMEDİ, SUÇA ORTAK OLDU”

Yıldırım’ın olaya müdahale etmeyip arabada bekleyerek yaşlı adamı darp eden sanık ile aynı suçu işlediğini değerlendiren savcılık, iki sanığın da “ruh ve beden bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten yaralama” suçundan 1.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

Haberin Devamı