Gazete Vatan Logo

Yaşlanmayan adam Tom Cruise

Tom Cruise’un 1986’da Top Gun’daki görünümünü hatırlayın... Bir de geçen hafta ajanslara düşen fotoğrafını inceleyin... 54 yaşındaki Cruise’un 24 yaşındaki halinden daha genç olduğunu göreceksiniz. Peki işin sırrı ne?

Yaşlanmayan adam Tom Cruise

Iron man gibi sportmen

Atletik vücut yapısını korumak için düzenli olarak spor yaptığı biliniyor. Cruise bir röportajında hangi sporları yapıyorsunuz sorusuna şu cevabı vermişti, “Su kayağı, eskrim, mağracılık, duvar tırmanışı, yüksek tempoda pedal çevirmek, ağırlık çalışmaları, kaya turmanışı, yürüyüş, koşu... Bir çok farklı aktivite ile vücudumun fit kalmasını sağlıyorum”

Middlesex Üniversitesi’nden spor bilimcisi Anne Elliott, “Cruise’un vücudu yaşıtlarınınkine hiç benzemiyor, ama kusursuz da değil. Kardio ve kuvvet çalışmalarını bir arada yapıyor, örneğin eskrim ve kaya tırmanışını bir arada yapıyor. Bu da ona esneklik ve denge kazandırıyor. Esneklik ve denge de yaşını olduğundan genç gösteriyor” diyor.

İnsan ilişkilerinde mütevazi ve dengeli

Tom Cruise kimseye yukarıdan bakmıyor. Herkese “Merhaba” diyor, hayranlarına imza veriyor, birlikte fotoğraf çektiriyor, sohbet ediyor. Oprah Winfrey yakın arkadaşı Cruise’un bu özelliğini şöyle anlatıyor, “Tom çok mütevazıdır, herkesle uzun sohbetlere girer, eleştirilere çok açıktır. Programına konuk olduğunda bunu şöyle gözlemledim; çekimler bitti, genelde starlar hemen kulise giderler ama Tom ayağa kalktı ve stüdyodaki izleyicilerin yanına gitti. İki saat boyunca onlarla sohbet etti. Bunu kimse yapmıyor. Onun gençlik sırlarından biri de insan ilişkilerini hep üst seviyede yaşamasıdır.”

Haberin Devamı

Los Angeles’tan köye taşındı

Cruise uzun yıllardır yaşadığı Los Angeles’tan geçtiğimiz aylarda San Fransisco yakınlarındaki Pleasanton adlı bir köye taşındı. Cruise köy hayatının daha gerçekci olduğunu ve bunun kendisine iyi geleceğini verdiği bir röportajda şöyle anlattı “Los Angeles’ın sahte dünyası beni boğuyordu. Ben de bu sahte dünyadan kaçtım ve gerçek bir yaşama başladım. Bu köyde de günlük problemler var ama insanlar gerçek, yaşantılar sahici, mutluluğu Pleasanton’da buldum..”

Bülbül dışkısı ile yüze dolgu

Cruise yılların yüzlerine kondurduğu izleri silmek için seansı 180 sterline, yani yaklaşık 720 TL’ye yüzüne bülbül dışkısı sürdürüyor. Yakışıklı aktör, iki yıldır gençleşme seansları sayesinde epeyce gençleştiğini iddia ediyor. Botoksa alternatif olarak gösterilen bu yöntemde, Japonya’nın Kyushu adasında yaşayan bülbüllerden toplanan dışkılar pirinç kepeği ve suyla karıştırılıp krem haline getirilerek yüz maskesi şeklinde uygulanıyor. 1 saatlik seans sırasında yüz derisinin bu dışkıyı emmesi bekleniyor. Dışkıda bulunduğu söylenen enzimlerin derideki ölü hücreleri kaldırıp yaşlanma ve güneş ışığıyla meydana gelen komplikasyonları yok ettiği iddia ediliyor. Cruise düzenli olarak ozon terapisi de yaptırıyor.

Haberin Devamı

Kombinler uyumlu

Tıpkı vücudu gibi stili de Cruise’u genç ve iyi görünmesini sağlıyor. Gösterişli stili ve kıyafetlerinde uyumlu renk seçimleri Cruise’ın stil sırları. Ünlü aktörün gardırobu birbiriyle kombinleyecek şık giysilerle dolu. Bilinçli ve iyi bir terzinin elinden çıkmış kıyafetlerinin yanı sıra, deri ceketleri ve kot pantolonlarını da birbirine en iyi şekilde uyduruyor.

Zihin detoksu

“Bir proje önüme geldiğinde hiçbir zaman olumsuzluklar yüklemem. Yapamayacağım bir şey olsa bile, ‘bu ilginç bir fikir, üzerine çalışayım’ diye her zaman pozitif enerji ile konulara yaklaşırım. İşler yolunda gitmiyorsa olumsuzluklarda asla kaçmam, hep en iyisini yapmaya çabalarım. Olumsuz giden şeyler için bile umudumu yitirmem olumsuz düşünceleri zihnimden silerim. Her zaman en iyisi ya da olabilirin en iyisi için enerji harcarım”

Haberin Devamı

1200 kalori

Peki tüm bunların yanında Tom Cruise nasıl besleniyor? Günlük 1200 kalorilik bir diyet programı yapan Cruise genelde ızgara yemekler ve kabul edilebilir oranda karbonhidrat tüketiyor. Günlük aktivitelerine göre oldukça düşük bir kalori alımı olan Cruise’un gençlik iksiri de bu. Beslenme uzmanı Dr. Paul Clayton, Cruise’ın beslenme stilini şöyle değerlendiriyor, “Karbonhidratlar insulin salınımını artırır. İnsülin de yaşlılık hormonudur, bu nedenle Cruise, düşük karbonhidratlı diyet uyguluyor.