Gazete Vatan Logo

Yasin Hayal: Dink Ailesi'nden özür diliyorum

Yasin Hayal: Dink Ailesi'nden özür diliyorum

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastına ilişkin olarak, "Kamu görevlilerin ihmali olduğu" iddiasıyla ana davayla birleştirilen toplam 35 sanıklı davanın 4. duruşması devam ediyor.

Tutuksuz sanık olan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın savunmasının ardından, hükümlü sanık Yasin Hayal söz aldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlanan Hayal, "İstemdışı sarf ettiğim sözlerden dolayı Dink Ailesi’nden ve Orhan Pamuk’tan özür diliyorum. Kullanılan silah sadece bana aitti. Böyle bir olayın içinde kullanılacağını bilseydim, Ogün’e vermezdim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

MAHKEME BAŞKANI: SEN ZATEN TUTUKLU DEĞİL HÜKÜMLÜSÜN

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar ise "Sen zaten tutuklu değil, hükümlüsün" diye cevap verdi.

Duruşmaya ara verildi. Aranın ardından tutuklu sanıkların tahliye talepleri alınacak.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya İstanbul Emniyeti eski Müdürü Celalettin Cerrah, Emniyet İstihbarat Dairesi eski başkanı Sabri Uzun, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, Trabzon Emniyet Müdürlüğü polis amirleri Muhittin Zenit, Ahmet İlhan Güler, Özkan Mumcu'nun aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Tutuklu sanıklar cezaevinden getirildi. Ogün Samast ve Yasin Hayal ise tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı.

Haberin Devamı