Oğlunu en iyi okula göndermek için yanan anne!

Change.org’da herkes kampanya yapabiliyor biliyorsunuz. Facebook ya da email aracılığıyla değişmesini istediğin ya da dilediğin ne varsa yazabiliyorsun.

Haberin Devamı

Geçen gün Change.org’da açılan kampanyalar arasında dolaşıyordum. Bir annenin çığlığı canımı yaktı. Hem üzüldüm, hem çok çaresiz hissettim kendimi.
Kampanyanın başlığı;”Her çocuk iyi bir eğitimi hak eder...Benim oğlum da ilköğretimi Bilfen'de okusun!”du.

Neden bunu yazdığına ve destek istediğine dair bir de açıklaması vardı; “Annelerin yüreği çocukları için atıyor! Benim de...İstiyorum ki eğitim sistemi bu kadar büyük bir değişim içindeyken, oğlum gerçekten güvendiğim bir eğitim kurumunda okusun. Bu bir annenin haykırışı, özlemi gibi görünebilir ama eğitim sisteminde olup, biten tüm değişimlere bir karşı çıkış.

Güvenilir ve gerçekten kaliteli olanı sahiplenme durumu. Bu çağrıya tüm anneler destek vermeli böylece Milli Eğitim Bakanlığı doğru olanı görüp kendini değişime zorlayabilir. Her çocuk farklı öğreniyor ki Bilfen'de her çocuğun karakterine göre bir eğitim modeli belirleniyor ve onlar sadece 15 kişilik sınıflarda okuyor. Belki bu kampanya sayesinde Milli Eğitim sesimizi duyar, çocuklarımız 40 kişilik sınıflarda okumak, öğrenmeye zorlanmak zorunda kalmaz. Suya yazılan söz olarak kalmasın bunlar. Çocuklar geleceğimiz...”

Anneye gelen yorumları okudukça daha da hüzünlendim. Destek verip, yanındayız diyor bir yandan da sistemi bu hale getirenlere kızıyorlardı belli ki.
Anne bir de mail adresi vermişti ilgilenirseniz, annehayali@gmail.com

Vaktiniz olursa ona manen destek olmak için bile yazabilirsiniz. Eminim şu an hissettiği derin yalnızlık ve çaresizliğe çok iyi gelir…

DİĞER YENİ YAZILAR