Ev dışında doğum günü partisi düzenlemek mi?

Günlerdir oğluma nerede doğum günü yapacağım diye düşünüp duruyorum. Sadece düşünmekle de kalmadım, onlarca parti eviyle yazıştım ve sonra elimi başımın arasına alıp, dünya düzeninin arkasından tumturaklı küfürler savurdum.

Haberin Devamı

“Çok pahalı”, size söyleyebileceğim yegane cümle bu. Hayatını bir trapezci gibi geçiriyorsan, her an aşağı düşebilirim diye korkularla geçiriyorsan yaşamını, çocuğuna evin dışında bir yerde doğum günü partisi yapmayı da unut. Öyle rakamlar teklif ediyorlar ki, ya vazgeçmen, ya da hayatı olduğu gibi kabul etmen gerekiyor.

Anne olmak, özenmek demek. Her şeyin en iyisini çocuğun için istemen demek. Ama nasıl moda markalar arasında fiyat-kalite doğrultusunda seçim yapman gerekiyorsa, çocuğunun mihenk taşı zamanları arasında da aynı ayrımı yapıyorsun. Hatta orada fiyat daha çok öne çıkıyor. Şöyle uygun fiyatlı, hem anneyi, hem çocuğunu mutlu edecek mekanlar yok denecek kadar az ne yazık ki. Olanların çoğu bir animatör, bir pastadan ibaret. Sen evde daha güzelini yaparsın kuşkusuz. Fiyat tekliflerini açtıkça her şeyin ekstra yazdığını da net olarak görüyorsun. 600 TL vereceğim diye girdiğin yerden 1500 TL’den aşağı çıkman olası değil.

Bu sefer size derin bir off çekmeyeceğim çünkü sonunda hem çok güzel hizmet veren, hem fiyatı uygun, hem de onlarca atölyesini doğum günü çocuklarına açan bir yer buldum; Oyuncak Müzesi. Sunay Akın sadece çocukları düşünmemiş bu özel mekanı açarken, annelere de değiyormuş eli. Nasıl sevilmez şimdi bu adam. Öyle güzel aktiviteler önerdiler ki, nutkum tutuldu. 10 gündür tırım tırım yapan ben gülücüklü suratlarla dolaşmaya da başladım. Eğer İstanbul’da oturuyorsanız ve çocuğunuz doğum gününden anlayacak, hatırlayacak yaşa geldiyse hiç durmayın derim. İlk önce fiyatı sokmuyorlar insanın gözüne, gözüne. Aktivitelerden bahsediyor, çocukların nasıl eğlenebileceğini anlatıyorlar güzel güzel. Onlara kalsa hiç fiyat konuşmayacaklar ama dünya hali belli.
Sunay Akın’ı çok severdim, daha çok sevdim. Oyuncak Müzesi bence hoş bir yerdi, şimdiyse müzenin müdür yardımcısı Başak Ellibeş sayesinde kalbim onlar için atıyor...
Size de tavsiye ederim, hiç düşünmeyin...
Oyuncak Müzesi tel:0216. 368 22 55

DİĞER YENİ YAZILAR