Gazete Vatan Logo
Magazin Yaşatın yeter gerisini hallederiz!

Yaşatın yeter gerisini hallederiz!

Ünlü isimler, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü güçlü, farklı, cesaret dolu mesajlarla kutladı. İşte sosyal medyada paylaşılan ayrımcılığa ve şiddete hayır diyen o satırlar...

Özcan Deniz

Beni bu hale kadınlar getirdi!

Özcar Deniz, ‘Kaderimin Yazıldığı Gün’ dizisinin setinden yüzü öpücük izleriyle dolu bir fotoğrafını paylaştı. “Setteki kadınları kutlarken bu hale geldim” dedi.

ÇAĞLA ŞİKEL

MAKYAJSIZ ÇİRKİNMİŞ!

Çağla Şıkel güzellik algısına isyan edip makyajsız bir fotoğrafını paylaştı. Altına şunları yazdı: “Buyurun bu makyajsız, hiçbir şeysiz, gerçek ben! Çalışan, hayatın akışına uyumlu, her şeyin farkında bir kadın. ‘Makyajsız çirkinmiş’ diyenler takip etmesin. Lütfen insanları güzellikleriyle yargılamayın. Zamanla elimizden kayıp giden bir şey için iddiaya gerek var mı? Kadınız, güçlüyüz, özgürüz daha ötesi yok. Çirkinimiz de yok. Kadınlar günümüz kutlu olsun!”

SİNEM KOBAL

Gülüşümü çalmayın!

“Erkek olmak mı lazım ulu orta gülmek için! Artık kadınlar gülmelidir. Hakettiğimiz gülümsemenin bizden çalınmaması dileğiyle.”

ÖZGE UZUN

Şiir gibi sevin!

“Şiir gibi bakan kadınları, şiirden anlayan adamlar sevmeli. Sevmeli ki ziyan olmasın o satırlar...”

AYŞEGÜL ALDİNÇ

En anlamlı mesajlardan biri Ayşegül Aldinç’ten geldi: “Yaşasın kadınlar! Yaşatın... Gerisini biz hallederiz!”

Haberin Devamı

SERENAY SARIKAYA

Erkek mi olmam lazım!

“Issız bir sokakta korkmadan yürümek için erkek mi olmak lazım?”

MUSTAFA CECELİ

Öküz öküzdür!

“Kadına değer vermeyen, ikinci sınıf gören, hırpalayan, kaba kuvvete yönelen korkaktır. ‘Şiddete hayır’ diye her yere yazsak ne çare. Öküz öküzdür!”

‘Kadın deyince ilk çağrışım şiddet oluyor’

Müge Boz: “İçimizdeki her renk parıldasın. :) Kadınlar Günü’müz kutlu olsun...

Beren Saat: “Kadın kelimesinin ilk çağrışımının şiddet olduğu bugün bu ülkede değersizleşmiş ‘kutlama’ mesajlarından hicap duyuyorum. Ama emekçi kadınlarımızın bayramı tabii ki kutlu olsun! Sessizce hem emeğini, hem anneliğini her gününe sığdırabilen kadınların günü iki kere kutlu olsun!”

Şahan Gökbakar: “Kadınlar günü kutlu olsun. Bu ülkede hep ikinci plana atılan, yok sayılan, ezilen, okutulmayan, çocuk yaşta evlendirilen, dövülen, sövülen, öldürülen ve çeşitli birçok yol ile eziyet edilen kadınlarımızın bu dertleri son bulsun.”

Haberin Devamı

Eliz Sakuçoğlu: “Güçsüz olduğumuzu söyleyin. Yapamayacağımıza inanın, biz de size her defasında başarılarımıza başarı katarak cevap verelim. Kendine inanan, savaşan, sen yapamazsınların üzerine gidenler kadınların günü kutlu olsun .”

Hande Doğandemir: “Kadınların psikolojik ve fiziksel şiddetten uzak, ötekileştirilmediği, istismar edilmediği, saygı duyulduğu ve korkmadıkları günleri olsun.“

Doğa Rutkay: ”Ve kadınlar bizim kadınlarımız: korkunç ve mübarek elleri ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle anamız, avradımız, yarimiz ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen...” Nazım Hikmet Ran

Şükrü Özyıldız: “Sevgili erkekler lütfen artık kadınlarımızı sevmeyi öğrenin. Onları bir gün hatırlamak değil, hiç unutmamamız dileğiyle...”