Gazete Vatan Logo

Yaşasın Cumhuriyet!

Türkiye’nin dört bir yanındaki 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları 7’den 77’ye herkes Türk bayraklarıyla katılarak coşkuya ortak oldu.

Yaşasın Cumhuriyet!

Cumhuriyet’in 95. yıl dönümü Türkiye’nin 81 ilinde halkın geniş katılım gösterdiği resmi ve sivil törenlerle kutlandı. Her kesimden ve yaştan vatandaşlar Türk bayraklarıyla kutlama programlarına koştu.

İstanbul’daki kutlamaların adresi Vatan Caddesi’ydi. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamalarda halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Asker, polis ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, sivil ve askeri okulların kortejleri geçiş yaptı. İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören geçen yıllara göre daha kalabalık ve coşkuluydu. Vatandaşlar ellerindeki karanfilleri ve çiçekleri geçit yapan güvenlik güçlerine attı. Diyarbakır Valiliği önündeki törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu “Bin yıldır kardeşlik ikliminde yaşadığımız bu coğrafyada, birlik ve beraberliğimizi tehdit eden, kardeşliğimize kast edenler karşısında yenilmez ve yıkılmaz bir iman abidesiyiz” dedi.

Tanklar çıkamamıştı

Edirne’de FETÖ’nün darbe girişimi sonrası bayramlarda geçiş izni verilmeyen tanklar bu bayram geçit töreninde yer aldı. Edirne Valisi Günay Özdemir “15 Temmuz’da müsaade etmediğimiz tanklar bugün halkımızın coşkusu ve sevgisiyle karşılandı” diye konuştu. Antalya’da da renkli görüntüler vardı.

Haberin Devamı