Gazete Vatan Logo

Yaşar Kemal'in doktorundan flaş açıklama

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Öztürk, yazar Yaşar Kemal'in sağlık durumuna ilişkin, "Önümüzdeki günlerle ilgili olumlu beklentimiz giderek artmakta" dedi.

Öztürk, hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi süren Yaşar Kemal'in sağlık durumu hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Kemal'in yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin devam ettiğini aktaran Öztürk, "Yazarımız Yaşar Kemal'in yoğun bakım servisimizdeki bakım ve tedavisi, 14 Ocak'tan beri devam etmekte. Bugün itibarıyla klinik durumu stabil olarak devam etmekte ve herhangi bir olumsuz gelişme meydana gelmemiştir. Önümüzdeki günlerle ilgili olumlu beklentimiz giderek artmakta. Aslında başlangıca göre daha olumlu bir noktada oluğumuzu söyleyebilirim" diye konuştu.

Prof. Dr. Öztürk, gazetecilerin yazarın yoğun bakım ünitesinden çıkışı hakkında net bir durumun olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, "Daha önce paylaşılanlar dışında pek bir şey söyleyemeyeceğim. Olumlu izlenimlerimiz var, yoğun bakımda takip edilen bir hasta. Yoğun bakım servisindeki tedavisi ise devam ediyor" ifadelerini kullandı.