Gazete Vatan Logo

Yaşar Holding, TMSF'ye borcunu kapattı

Yaşar Holding, TMSF'nin el koyduğu Yaşarbank'tan doğan borçlarını bugün 145 milyon dolar ödeme yaparak kapattı. Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu, "Bu ödeme Yaşar Topluluğu için yeni bir dönemin başlangıcı" dedi

Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Hasan Denizkurdu ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk tarafından, dün İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısında, grubun Yaşarbank'tan doğan borçlarının tamamının ödeyeceği açıklanmıştı. Bugün saat 13.00 sıralarında TMSF'nin kasasına giren 145 milyon dolarla da Yaşar Grubu'nun birkaç teminat mektubu dışında TMSF ile bir bağlantısı kalmadı. Hasan Denizkurdu, ödemenin gerçekleşmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, bugün 145 milyon dolar ödeyerek, TMSF ile bir ilişkilerinin kalmadığını hatırlattı. TMSF protokolü kapsamındaki tüm yükümlülükleri yerine getirdiklerini ve ödemenin de fon tarafından ibra edildiğini belirten Denizkurdu şöyle dedi:

"Fon ile 2002 ve 2005 yıllarında imzaladığımız protokoller çerçevesinde, kredi borçlarını 2012 yılına kadar vadelendirmiştik. Bu ödeme Yaşar Topluluğu için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Fona olan yükümlülüklerini vadesinden 6 yıl önce yerine getirmekten ve ülke ekonomisine yeni kaynaklar sağlamaktan büyük bir gurur duyduk. Yaşar Topluluğu'nun bundan sonra önü açık, geleceği parlak. 2007-2011 dönemi, büyüme stratejilerimizi bu çerçevede yeniden gözden geçiriyoruz. Hem Türkiye'de, hem de bölge ülkelerinde daha etkin olmayı hedefliyoruz."

"KREDİLERİ UZUN VADEYE YAYDIK"
Yaşar Grubu'nun son birkaç ay içinde gerçekleştirdiği uluslararası finansman projeleriyle, finansal açıdan yeniden yapılanmasını tamamladığına dikkat çeken Denizkurdu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Temel faaliyet alanlarında elde ettiği başarılı performansın bir sonucu olarak, Fitch Ratings'den 'B+ Görünüm İstikrarlı' rating notu aldık. Uluslararası finansal piyasalardan uzun vadeli ve uygun şartlarda fonlara ulaşma imkanı bulduk. Faaliyetlerden yaratılan karların yanı sıra, uluslararası projelerden elde edilen fonlarla, tüm kısa vadeli kredileri uzun vadeli hale getirdik. Aynı zamanda TMSF'ye olan kredi yükümlülüklerini vadesinden çok önce kapatarak, bu alanda da öncü bir kuruluş olduk."

Hasan Denizkurdu, daha da güçlendirilmiş finansal yapıyla, gıda-içecek ile boya-kimya sektörlerindeki, Pınar ve markalarıyla lider pozisyonunu, önümüzdeki dönemde daha da yükselteceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı