Gazete Vatan Logo

Yaşar faiz indirimi için TMSF'yle haftaya masaya oturuyor

Faiz indirimi talebiyle TMSF'ye başvuruda bulunan Yaşar'a olumlu yanıt verildi. Holding Başkanı Feyhan Kalpaklıoğlu, "Önümüzdeki hafta TMSF'yle görüşmeler başlayacak" dedi

Yaşar Grubu'nun, TMSF ile yapılan anlaşmanın yenilenmesi yönünde yaptığı başvuruya TMSF'den olumlu yanıt geldi. Çukurova Grubu'nun iki yıl önce yaptığı protokolü yenilemesinin ardından, faiz indirimi talebiyle başvuruda bulunan Yaşar Grubu, önümüzdeki hafta TMSF ile yeni faizleri belirlemek üzere masaya oturuyor.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Kalpaklıoğlu, "Önümüzdeki hafta içinde bu konuyla ilgili çalışmalara başlanacak" dedi. Görüşmenin hangi gün başlayacağı yönünde tarih vermekten kaçınan Kalpaklıoğlu, "Kurumun bir çalışma düzeni var. Bu konunun çok fazla gündemde olması bizim açımızdan çok öncelikli bir konu değil. Tabii ki TMSF ile olan ilişkiler bizim açımızdan talihsiz bir olaydı. Önemli olan bunu bize yakışan şekilde organize etmek" diye konuştu.

"Yüksek faizi bize geçirdiler" demişti
Geçtiğimiz hafta VATAN'a konuşan Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile anlaşmak üzere ilk biz masaya oturduk ve imzayı attık. Ama yüksek faizleri bize 'geçirdiler'. Anlaşmanın yenilenmesi için başvuruda bulunduk" açıklamasını yapmıştı. Feyhan Kalpaklıoğlu da "İlk imzayı biz attık Libor artı 4.5 faiz uyguladılar. Daha sonra firmalarla yapılan anlaşmaları görünce anlaşmamızda geçerli olan faiz oranlarını ve vadeleri gözden geçirmek için bir talepte bulunduk. TMSF'nin ajandasında yerimizi aldık" demişti. Öte yandan Kalpaklıoğlu, "Boya ve gıdada planladığımız gibi büyüyoruz. Bunların dışındaki sektörlerde büyümeyi düşünmüyoruz. Bunu diğer sektörlerden çıkma olarak algılayabilirsiniz" dedi.

Haberin Devamı