Gazete Vatan Logo

Yaşar Büyükanıt hastaneye kaldırıldı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt rahatsızlanarak Sultan Abdulhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Büyükanıt'ın yoğun bakımda tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yaşar Büyükanıt hastaneye kaldırıldı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt akşam saatlerinde rahatsızlanarak Sultan Abdulhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Büyükanıt'ın yoğun bakımda olduğu öğrenilirken, kızı Bengü Caymaz Büyükanıt, korkulacak bir şey olmadığını söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün akşam saatlerinde spor yaptıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Spor yaptıktan sonra eşiyle dışarı çıkan Büyükanıt, aniden terlemeye başladı. Hemen Sultan Abdulhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt yoğun bakıma alındı. Büyükanıt'ın kızı Bengü Caymaz Büyükanıt hastanedeki işlemler sırasında basın mensuplarının, "Önemli bir şey var mı?" sorusuna, "Yok" diyerek cevap verdi. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın bu geceyi yoğun bakımda geçireceği öğrenildi.

MEHMET YAŞAR BÜYÜKANIT KİMDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 25. Genelkurmay Başkanı. 1959 yılında Erzincan Askerî Lisesi'nden 1961 yılında da Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu.1963 yılında Piyade Okulu'nu bitirdi.

Haberin Devamı

1983-1986 yılları arasında Kuleli Askerî Lisesi Komutanlığı, 1986-1988 yılları arasında da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı yaptı. 1992 yılında tümgeneralliğe terfi ederek, bu rütbede Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği ve 3 yıl süreyle Kara Harp Okulu Komutanlığı görevlerini yürüttü. 1996 yılında korgeneral, 2000 yılında da orgeneral oldu. 2004 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine atandı.

9 Kasım 2005 Şemdinli olayları sırasında olay mahallînde bomba ve silahlarla yakalanan astsubay Ali Kaya hakkında derhâl yaptığı "Tanırız kendisini, iyi çocuktur." şeklindeki beyanatıyla yargıyı etkilemeye çalıştığı öne sürüldü ve olay ile ilgili savcılık iddianamesinde "örgüt kurmak, sahte belge düzenlemek ve görevi kötüye kullanmak" iddialarıyla Genelkurmay tarafından hakkında soruşturma açılması istenildi.Genelkurmay Başkanlığı ise bir bildiri yayınlayarak Savcı Ferhat Sarıkaya'yı eleştirdi.

Haberin Devamı

Yaşar Büyükanıt ise ''Avukat dahi tutmam. Çıkar kendimi savunurum.'' dedi. Yaşar Büyükanıt, 31 Temmuz 2006 günü Genelkurmay Başkanlığı'na atandı. 30 Ağustos 2008 tarihinde emekli oluncaya kadar görev yaptı. Büyükanıt, Filiz Büyükanıt'la evli ve bir kız çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.Kendi döneminde, 2007 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki Genel kurmay internet sitesinden yayınlanan 27 Nisan Genelkurmay Başkanlığı Basın Açıklaması nedeni ile uzun süre gündemde kalmış, açıklama, medya tarafından e-muhtıra olarak adlandırılmıştır.