Gazete Vatan Logo

Yaşam merkezi olacak

Turyağ fabrikası, Torunlar, Kiğılı ve Sur Yapı gruplarının oluşturduğu Nokta İnşaat Yatırım Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ’ye satıldı

İzmir’de sanayinin kaleleri arasında gösterilen ve 1916 yılında Bayraklı semtinde kurulan fabrika, Türk Henkel’in geçen yıl yağ üretimini Balıkesir’deki Arı Yağ’a devretmesi ve son olarak deterjan bölümünü de Ankara Elmadağ’daki Karizma firmasının tesislerine taşıma kararıyla son günlerine adım attı. Yapılan planlamayla fabrikanın 31 Nisan 2008 tarihinden itibaren tamamen Ankara’ya taşınarak kapanması öngörüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “İzmir Yeni Kent Merkezi Planı” olarak belirlediği ve kamuoyunda “gökdelenler bölgesi” olarak tanımlanan Nazım İmar Planı içinde yer alan fabrika arazisi ise Torunlar, Kiğılı ve Sur Yapı gruplarının oluşturduğu Nokta İnşaat’a satıldı. Mehmet Torun, toplam 44 dönümlük arazinin satış bedelini açıklayamayacaklarını belirtti.

Kıyı şeridinde bulunması, Alsancak Limanına yakınlığı, bir limana sahip olması gibi özellikleri bulunan arazinin 40 milyon dolar civarında değere sahip olduğu belirtiliyor.