Gazete Vatan Logo

Yasak kararı! İndirim ve kampanyalar...

İndirim kampanyası yapılması yasaklandı. Yeni karar tüm vatandaşlara duyuruldu. Valilikten flaş açıklama! Artık indirim kampanyası düzenlenemeyecek. Yasak kararı çok riskli iller kategorisinde bulunan Aksaray’dan geldi. Kentte vaka sayılarında görülen artış nedeni ile tam kapanmaya gidilmişti. Kırmızı kategoride bulunan Aksaray'da, Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasında bakkal ve manavlar da kapatılarak tam kapanma uygulanmıştı. Aksaray yeni alınan karar bir kez daha gündeme geldi. market ve benzeri iş yerlerinde indirim kampanyalarının yapılmaması kararı alındı.

Yasak kararı! İndirim ve kampanyalar...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunan Aksaray'da, salgınla mücadelede kapsamında, yoğunluğun ve bulaşın azaltılması amacıyla market ve benzeri iş yerlerinde indirim kampanyaları yapılamayacak.

İl Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, kurulun Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında toplandığı bildirildi.

Toplantıda, kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemlerin toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, zincir marketler de dahil olmak üzere tüm market ve benzeri iş yerlerinin indirim ve damping adı altında yaptıkları kampanyaların, vatandaşların bir arada bulunarak yoğunluğun ve bulaşın azaltılması amacıyla ikinci bir karara kadar yapılmamasına karar verilmiştir."