Gazete Vatan Logo

YAŞ'ta büyük sürpriz! Kuvvet komutanı değişti

Jandarma Genel Komutanlığına Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Çankaya Köşkü'nün 1 No'lu girişinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Yüksek Askeri Şura kararlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kısa süre önce onaylandığını belirten Sever, "Buna göre Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Genel Komutanlığına atanmıştır" dedi.

Jandarma Genel Komutanı Servet Yörük ise, emekli edildi.

GELECEK YIL GENELKURMAY BAŞKANI

Orgeneral Servet Yörük, orgenerallik rütbesinde 4 yılını tamamladığı için emekli oldu. Yörük'ün emekli olmasıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, kıdemi gereği Genelkurmay Başkanlığı'na gelecek yıl aday tek isim haline geldi. Eğer olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa 2015 yılı Ağustos ayında yapılacak şuranın ardından Orgeneral Akar, Genelkurmay Başkanı olarak atanacak.

43 GENERAL VE AMİRAL EMEKLİ EDİLDİ

YAŞ'ta alınan kararlara ilişkin detaylı açıklama ilerleyen dakikalarda Genelkurmay Başkanlığı'nca yapıldı. 30 Ağustos 2014'den geçerli olmak üzere 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Haberin Devamı

Rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014'ten itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2014'ten itibaren emekli olacak.

- Ege Ordu Komutanlığına 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 1. Ordu Komutanlığına EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak getirildi.

- Orgeneralliğe atanan 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu EDOK Komutanı, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep Harp Akademileri Komutanı, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti ise 2. Ordu Komutanı oldu. 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal da Muharip Hava Kuvveti ve Hava Savunma Komutanlığına getirildi.