Gazete Vatan Logo

Yarıyıl tatilinde turlara yoğun ilgi

Yarıyıl tatili bugün başlıyor. Aileler tatili değerlendirmek için turlara ilgi gösteriyor. Yurt içinde ve yurt dışında kayak turları büyük talep görüyor

Yarıyıl tatilinde turlara yoğun ilgi

YARIYIL tatili için çocuklarıyla gezi planı yapan ailelere yurt içi ve yurt dışında vizeli ve vizesiz birçok tur seçeneği bulunuyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün sömestr tatiline giriyor. İki haftalık yarıyıl tatili için aileler tur şirketlerinin kapısını çalıyor.

Çocuklarını Paris Disneyland’a götürmeyi tercih eden aileler için tur firmaları, bu dönemde ilave indirimler ve programlar hazırlıyor. 499 eurodan satılan turlarla, Paris’te 3 gece ve Disneyland’da 1 gece konaklama imkanı sunuluyor. Avrupa’nın en iyi kayak merkezleri arasında yer alan Bulgaristan’ın güneybatısında, Pirin Dağı’nın eteklerinde konumlan Bansko, kışın keyfini çıkarmak isteyenler için önemli destinasyonlar arasında bulunuyor. Bansko, her kayak stiline uygun uzun pistleri ve ekonomik kayak otelleri ile kış sporlarını sevenlere 3 gün 3 gece 130 eurodan başlayan fiyatlarla eğlenceli bir tatil fırsatı sunuyor.

Hem Osmanlı’dan kalma eserleri görmek hem tarihi ve kültürel gezi hem de kayak yapmak isteyenler için diğer bir seçenek de Saraybosna’daki Bjelasnica. Bjelasnica’da 5 gün 4 gece 299 eurodan başlayan fiyatlarla vizesiz kayak tatili imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Yurt içinde kayak önde

ETSTUR Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, kayak yapmak isteyenlerin yurt içinde Uludağ, Kartalkaya, Bolu ve Ilgaz’a yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Özbek, termal turlar ve Kapadokya turlarının da ilgi gördüğünü söyledi. Sapanca, Abant ve Bolu’da hareketlenme olduğunu dile getiren Özbek, yurt dışında Amsterdam, Belgrad, Bjelasnica, Bansko, Dubai’ye ilgi olduğunu kaydetti.