Gazete Vatan Logo
Magazin Yarışma ile hayatım değişti

Yarışma ile hayatım değişti

‘Bir Umut Yeter’ dizisi ile ekrana gelmeye hazırlanan Hazal Subaşı, her şeyin 2015’te Türkiye 3. Güzeli seçilmesi ile başladığından bahsetti: “Aslında tamamen hayatım değişti” dedi

Yarışma ile hayatım değişti

Hazal Subaşı, Tolgahan Sayışman ile başrolü paylaştığı ‘Bir Umut Yeter’ dizisi ile seyirci karşısına çıkıyor. Subaşı, bugün ilk bölümüyle ekrana gelecek olan dizi öncesi sorularımızı yanıtladı.

Yeni projeniz hayırlı olsun. Bize biraz Bir Umut Yeter’i anlatır mısınız?

Teşekkür ederim. Bir Umut Yeter çok duygusal, çok derin ve güçlü hikayesi olan bir proje. İzleyicileri kendi içlerinde farklı ve kafa karıştırıcı duygulara sürükleyeceğini düşünüyorum. Bu projenin içinde olduğum için ve Elif karakterini canlandırdığım için gerçekten çok mutluyum.

Canlandıracağınız Elif karakteri nasıl biri?

Elif hayat dolu, neşeli, akıllı, oldukça cesaretli ve kafasına koyduğunu yapan güçlü bir karakter. Gerçekleştirmek istediği hayalleri var. Onu istediği şeye götüreceğini düşündüğü her fırsatı çok iyi değerlendirmeye ve elde ettiği şeyleri kaybetmemeye çok kararlı fakat aynı zamanda da çok büyük bir kaybetme korkusu olan savaşçı bir kız.

Elif inatçı biri gibi, siz inatçı mısınız? Elif’e ne kadar yakın görüyorsunuz kendinizi?

Haberin Devamı

Evet, inatçı bir kız. Ben de gerçekten haklı olduğumu düşündüğüm zaman çok inatçı olabiliyorum. Elif’e hak verdiğim nokta çok fazla, onun tarafından bakıyorum ve verdiği savaşa, gücüne saygı duyuyorum.

2015 yılında Türkiye 3. Güzeli seçildiniz. O günden sonra neler değişti hayatınızda?

Aslında tamamen hayatım değişti diyebilirim. Çalışmaya başladım. İzmir’den İstanbul’a taşındım. Reklamcılık okuyordum, oyunculuk yapmaya başladım. Kısa sürede beni mutlu eden ve heyecanlandıran çok büyük yenilikler oldu hayatımda.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?

Miss Turkey’e katılırken bunu düşünmedim açıkçası. Derece aldıktan sonra yöneldim bu işe ve yapmak istediğim şeyi bulduğumu hissettim. Yaşım çok genç, bir arayış sürecinde hissediyordum kendimi ve ilk çalışmaya başladığım süre aslında deneme süresiydi benim için. Kısa süre sonra gerçekten oyuncu olmak istediğimi anladığımda elimden gelenin en iyisini yapmak için, öğrenmek için çok çaba gösterdim.

Oyunculuğa dair hedefleriniz ve hayalleriniz neler?

Haberin Devamı

Kendimi olabildiğince geliştirmeye, daha fazlasını öğrenmeye, katmaya çalışıyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorum diyebilirim. Bu çok uzun süre, hatta hep böyle olacak. Yaratmak istediğim, oynamak istediğim karakterler ve hikayeler var tabii ki. Bu işin hayatımda uzun, güzel ve başarılı bir yolculuk olmasını diliyorum ve adımlarımı bu doğrultuda atmaya özen gösteriyorum.

Aşk; sevgi ve emek

Özel hayat diyelim... Uzun süredir Erkan Meriç ile berabersiniz. Siz aşkı nasıl yaşıyorsunuz, aşkı nasıl tanımlarsınız?

Aşk ve ilişki yaşamak saygı, sevgi, emek, hoşgörü ve birçok şeyi gerekli kılan bir durum. Bunlardan biri bile eksik olduğu zaman ortaya çok sağlıklı, kişilere iyi gelen bir ilişki çıktığını düşünmüyorum. Bizim birlikteliğimiz bu şekilde ve umuyorum ki böyle olduğu sürece devam edecek.

Sosyal medyada aktif değilim
Günlük diziden sonra haftalık dizide ne gibi avantaj ve dezavantajlarla karşılaştınız?
Haftalık dizide canlandırdığım karaktere daha çok adapte olabilme ve çalışabilme fırsatı buldum. Bu beni mutlu etti çünkü elimden gelenin en iyisini yapmak, göstermek benim amacım. Günlük dizide yapabileceğinizin daha azıyla yetinmek zorunda kalabiliyorsunuz. Çünkü daha fazlası için zaman yok. 1 bölüm değil 20 bölüm aynı hafta içinde çekmeye çalışıyorsunuz bazen. Bu da asgari bir iş çıkmasına sebep olurken aslında bir yandan da insanı pratikleştiriyor. Hepsi çok önemli ve güzel tecrübeler.
Köyceğiz’de hayat nasıl geçiyor? İstanbul dışında çekim olması nasıl bir deneyim?
İstanbul dışında bir iş yapıyor olmaktan mutluyum. Bunu da tecrübe etmiş oluyorum. Setimiz genelde kaldığımız yere yakın oluyor çünkü Köyceğiz çok büyük bir yer değil. İstanbul’dan gelen herkes bunun rahatlığını yaşıyor şu an. Kışın çok soğuk olmayacak olması beni sevindiriyor. Keyifli bir yerde çalışıyoruz. İzmir’de doğup büyüdüğüm için pek yadırgamadım, iyi vakit geçiriyoruz.
Sosyal medya ile aranız nasıl, aktif kullanıyor musunuz? Hakkınızda yapılan yorumları okuyor musunuz?
Sadece Instagram kullanıyorum. Elimden geldiğince aktif olmaya çalışıyorum. Günlük hayatımda sürekli fotoğraf çeken ya da çekilen biri değilim. Daha aktif olmak adına bazen birkaç günümü fotoğraf çekilmek için ayırıyorum. Zaman buldukça yorumları okuyorum. Genel olarak kötü yorum görmüyorum, daha çok destek amaçlı ve sevgi içeren yorumlar geliyor. Çok güzel bir şey bu tabii ki.

Haberin Devamı