Gazete Vatan Logo

Yarış bitti, onlar hala okyanusta!

Atlantik okyanusunu geçmek için girdikleri yarış iki hafta önce bitti, ancak onlar...

Yarış bitti, onlar hala okyanusta!

Dünya'daki en zorlu deniz yarışlarından biri olan Talisker Whisky Atlantik Yarışı'na katılan kürekçi Lauren Morton ve Hannah Lawton, yarışın 2 hafta önce bitmesine rağmen bitiş noktasına ulaşmak için okyanusu geçmeye devam ediyor.

Yarışmaya bir kanser kuruluşuna yardım sağlamak için katılan Lauren ve Hannah, en yakın arkadaşları kanser yüzünden hayatını kaybedince, onun anısına böyle bir eylem gerçekleştirmeye karar verdiklerini açıkladılar.



Kanarya Adaları'nda 2 Aralık'ta başlayan yarış, kürekçilerin Karayip Denizi'ndeki Antigua Adası'na 15 Ocak'ta varmasıyla son bulmuştu.

EN YAKIN KARA BİN 600 KM UZAKTA

Yarışa başladıklarında problemlerle karşı karşıya kaldıklarını belirten kürekçiler, yolculuklarında uydu navigasyon sisitemlerinin bozulduğunu, kayıklarının alabora olduğunu ve akülerinin haritalarını yaktığını söylediler.



En yakın karadan bin 600 kilometre uzakta olan kürekçiler, kırılan dümenlerinin değişmesinin ardından 75 gündür süren yolculuklarına devam edeceklerini belirttiler.

"BİR GÜN BU YARIŞI BİTİRMEYE KARARLIYIZ"

İnternetteki blog sitelerinde geçen hafta yazan Lauren ve Hannah, hiçbir şeyin kendilerini durduramayacağını belirterek, "Bazen işler istediğiniz veya planladığınız gibi gitmez ve bu öğrenilmesi zor bir derstir. Yine de korkmayın, biz hala buradayız ve bir gün bu yarışı bitirmeye kararlıyız" diye açıkladılar.



Bloglarında ayrıca kayıklarının kırılan dümeninin değişmesini beklediğini belirten Lauren, "Ne kadar süre burada olacağımızı veya dümenin gelip, gelmeyeceğini bilmiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki, vazgeçmemek için birlikte bir karar aldık ve her geçen gün yarışı bitirmek için kararlılığımız daha da büyüyor" diye yazdı.