Gazete Vatan Logo
Magazin Yarının Asya’sı bu kez tabaklarda

Yarının Asya’sı bu kez tabaklarda

Meciyeköy’ün orta yerinde adeta bir vaha olan Fairmot Quasar Istanbul, son dönemde içerisinde yer alan restoranları ile de dikkat çekiyor. Asya mutfağını Türk damak tadına uygun bir hale getiren Ukiyo Lounge&Bar, konsept partileri ve İstanbul manzarası ile dikkat çekiyor. Fairmot Quasar Istanbul Executive Chef Soner Kesgin, Ukiyo’da “Yarının Asya’sı” konseptindeki tatlarını anlattı.

Yarının Asya’sı bu kez tabaklarda

Mutfak ile bağınız nasıl başladı?

Pastane sahibi bir anne babanın oğlu olarak pasta, börek ve tatlı kokuları içinde büyüdüm. Bu çevrenin de etkisiyle, daha küçük yaşlarda aşçı olmaya karar verdim. 1999 yılında aşçılık okulundan mezun olduktan sonra hem mesleki olarak hem de lisanımı geliştirmek için Amerika’ya gittim. Sonrasında Mısır, Katar, Ürdün gibi ülkelerde uluslararası markalarla çalıştım ve Avusturya, İsviçre, Almaya ve Hindistan’da gastronomi festival ve organizasyonlarında görev aldım. Kısa bir süredir de Fairmont Quasar Istanbul’un executive chef’i olarak görev yapıyorum.

Kısaca Ukiyo’dan bahseder misiniz?

“Ukiyo”, Japonca yüzen dünya anlamına gelen bir kelime. Ukiyo’da Asya mutfağının geleneklerini temel alan ancak yenilikler barındıran lezzetler hazırlamak fikriyle yola çıktık ve bu konsepte de “Asia Tomorrow”, yani “Yarının Asya’sı” diyoruz. Yepyeni teknikler, malzemelerin yaratıcı sunumları ve çok zengin bir kokteyl seçkisi misafirlerimizi bekliyor. Özel suşi sunumlarından tempuralara, vegan seçeneklerden noodle’lara, matcha cake’lere kadar tüm Asya tatlarını sevenlerin denemesi gereken bir mönü oluşturduk.

Haberin Devamı

Diğer yandan, Hollandalı tasarım dehası Marcel Wanders’ın özgün iç mimarisi ve tepeden gördüğünüz müthiş Adalar, Sultanahmet ve deniz manzarası da Ukiyo’yu çekim noktası haline getiriyor. Ukiyo’da özel günlere ve farklı temalara da yer veriyoruz ve kış döneminde bunu sürdüreceğiz. Mesela perşembeleri gerçekleşen suşi gecelerimiz çok sevildi. Kimi misafirlerimiz Ukiyo’yu uzun akşam yemeklerinde, kimileri ise havuz sonrası gün batımında içki ve suşi gibi daha hafif bir yemek için tercih ediyor.

Kızarmış suşiyi mutlaka tatmalısınız

Nasıl bir mönü ortaya koydunuz?
“Gelenekten geleceğe” diyebileceğimiz türde bir konsept ile Asya mutfağı sunuyoruz. Farklı suşi çeşitleri ve yeni stil saşimiler çok seviliyor. Klasik suşi tercih etmeyen misafirlerimiz ise yeni bir trend olan kızarmış suşimizi çok beğeniyor. Öne çıkan lezzetlerimiz arasında suşilerin yanı sıra Japon usulü etli salata, tavuk lolipopları, dana yanaklı, teriyaki soslu bun ve ana yemeklerden Wafu steak, dashi soslu kuzu pirzola ve matcha kek sayılabilir.
Özel aktiviteler de gerçekleştiriyor musunuz?
Çarşamba akşamları havuz başında gün batımı partilerimiz var. Perşembe akşamları ise suşi gecelerimiz var. İstediğiniz kadar suşi ve bir içecek, özel bir fiks fiyat ile sunuluyor. Hafta sonları ise yine havuz bölümünde tepsi brunch’larımız oluyor. 4 farklı temada tepsilerimiz var; Boğaziçi, Doğu Yakası, Sağlıklı Brunch ve Batı Yakası. Pazar günleri ise, havuz kenarında barbekü keyfi yapıyoruz.
Türk insanının Asya mutfağına ilgisi nasıl?
Misafirlerimizden çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Bize uzak olmayan bir paylaşma tarzı ve benzerlik arz eden birçok lezzeti barındıran bir kültür. Mesela kuzu pirzola; dashi soslu olmasına rağmen bizim alışık olduğumuza yakın bir lezzet. Suşi de bir Asya lezzeti ve bildiğiniz gibi ülkemizde çok seviliyor. Sanırım bizim de meze kültürümüzden ötürü küçük atıştırmalık veya lokmalık lezzetlere ayrı bir ilgimiz var, bunun artılarını görüyoruz Ukiyo’da.

Haberin Devamı