Gazete Vatan Logo

Yarın bu illerde okullar tatil

Okullar yarın yani 4 Aralık 2015 cuma günü tatil mi sorusuna 3 ilin valiliğinden yanıt geldi. Siirt, Kastamonu ve Van illerinde bazı ilçelerde okullara yarın kar tatili verildi.

Yarın bu illerde okullar tatil

Kastamonu, Siirt ve Van valiliği yoğun kar yağışı olan bazı ilçelerinde yarın okulları tatil etti.

Bugün ise Bolu, Karabük, Erzincan, Van, Bitlis, Kastamonu, Şırnak ve Siirt illerinin valiliğin kararı ile okullar tatil olmuştu.

Türkiye'de 21 ilde yoğun kar yağışı var. Kar yağışı sebebiyle bir çok ilde eğitime ara verilmek zorunda kalındı. Kar yağışı devam ettiği için yarın yani 4 Aralık cuma günü için de okulların tatil olma ihtimali var. 3 ilin valiliğinden bazı ilçelerde yarın okulların tatil olduğu duyuruldu. İşte yarın yani 4 aralık 2015 cuma günü okulların tatil olduğu yerler;

KASTAMONU'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Kastamonu Valiliği Seydiler ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın yani 4 Aralık cuma günü okullar tatil etti.

Bugün ise Ağlı, Daday ve Küre ilçelerindeki tüm ilk ve ortaokul, Araç'ta taşımalı sistem kapsamındaki okullar ile Terke köyü ilk ve ortaokulu, Azdavay'da taşımalı sistem kapsamındaki okullar, Devrekani'de yatılı okul hariç ilk ve ortaokullar, Taşköprü'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

SİİRT OKULLAR 4 ARALIK'DA TATİL Mİ?

Siirt'in Pervari ilçesinde de dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle ilçe merkezindeki okulların 1, köy ve taşımalı okulların ise 2 gün tatil edildiği belirtildi. Yarın yani 4 Aralık günü Pervari ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar tatil oldu.

VAN'DA YARIN OKULLAR HANGİ İLÇELERDE TATİL?

Van Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle 6 ilçede eğitime bugün ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yarın devam edecek yoğun kar yağışı bilgisini de değerlendiren valilik, yarın yani 4 Aralık cuma günü Tuşba, İpekyolu, Edremit, Özalp, Erciş ve Başkale'de okulların tatil edilmesini kararlaştırdı.

Yağış durumuna göre diğer ilçelerin de tatil kararı alabileceği belirtildi.

BOLU KAR YAĞIŞI OKULLAR TATİL

Bolu Valiliği kar yağışı sebebiyle bugün okulları tatil etti. Bolu'da hamile ve engelliler de idari izinli sayıldı. Kar yağışının devam ettiği Bolu ilinde yarın da okullar tatil mi sorusuna gece son duruma bakılarak karar verilecek. Bolu Valiliği'nin 4 Aralık için kar tatilini kararını ilerleyen saatlerde değerlendirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KARABÜK'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, olumsuz hava koşulları dolayısıyla eğitime bugün ara verildi. Safranbolu Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, dün başlayan kar yağışının bugün de etkili olduğu, artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi. Yarın için okullar tatil mi sorusuna gece ilerleyen saatlerde yapılacak değerlendirme ile karar verilecek.

BİTLİS'DE OKULLAR TATİL

Bitlis Valiliği yoğun kar nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde okulları tatil etti. Valiliğin açıklamasında, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için Bitlis merkez, Tatvan, Mutki ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde okulların bir gün tatil edildiği kaydedildi.

ŞIRNAK KAR TATİLİ YARINA UZAR MI?

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında bugün eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. Şırnak'ta dün gece başlayan ve etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken merkezde kar kalınlığı 25 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Kar yağışı sonucu merkez ve ilçelere bağlı 30 köy yolu ile Şırnak-Hakkari ve Şırnak-Siirt karayolları ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

ŞIRNAK’TA OKULLAR YARIN DA TATİL
Şırnak Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 4 Aralık Cuma günü tatil edildiğini açıkladı.
Şırnak’ta dün geceden beri etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okullar tatil edilmişti. Şırnak Valiliği akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada, ’Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında (Kasrik ve Kumçatı beldeleri dışında) 04 Aralık 2015 tarihinde eğitime bir 1 gün süre ile ara verilmiştir’ denildi.

Haberin Devamı

ERZİNCAN OKULLAR TATİL Mİ?

Erzincan'ın Tercan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Erzincan'da 160 köy yolu ulaşıma kapanırken okullar için verilen tatil kararının diğer ilçeler içinde alınması ihtimali bulunuyor.