Gazete Vatan Logo

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları yarın açıklanacak!

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarını bekleyen öğretmen adayları için kritik gün geldi. MEB tarafından yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmenlik atamalarının sonuçları yarın saat 10.00'da belli olacak.

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları yarın açıklanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını yapacak. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları 8 Şubat'ta açıklanacak. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması, yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla yapılacak. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması, Bakan Selçuk'un katılımıyla yarın saat 10.00 'da MEB Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Sonuçlar elektronik ortamda sorgulanabilecek.

En fazla atama yapılacak bölümler ise 3 bin 47 kişi ile Sınıf Öğretmenliği olurken İngilizce Öğretmenliği için 2 bin 38, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği için bin 910 atama yapılacağı duyuruldu.

Sözleşmeli Öğretmen atamalarında sıralama şu şekilde devam etti; 1601 kişi Okul Öncesi Öğretmenliği, 1401 İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 1093 Türkçe Öğretmenliği 1056 Rehberlik Öğretmenliği şeklinde sıralandı.

En az atama yapılacak olan bölümler ise Büro Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Yönetimi, Denizcilik ve Gemi Makineleri, Fransızca ve Gazetecilik bölümleri olarak öne çıktı.

Haberin Devamı

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYIN.