Gazete Vatan Logo

Yarım asırlık çınarlar!

Galatasaray Lisesi’nin 529’uncu kuruluş yıldönümünde 1960 yılı mezunlarıan madalya verildi

Galatasaray Lisesi’nin 529’uncu kuruluş yıldönümünde 1960 yılında mezun olanlara madalya ve berat verildi.

GALATASARAY Lisesi’nin 529. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla liseden 1960 yılında mezun olanlardan bazılarına madalya ve berat verildi. Galatasaray Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Candan Erçetin, lisede yapılan törende, 29 yıl önce vakfın kurulduğunu, bu süre içinde 29 milyon 666 bin 723 dolar bağış toplandığını, bu bağışların eğitim bursları, öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetleri, öğretmen, personel giderleri ve bina bakım onarım masrafı olarak kullanıldığını söyledi. Bağışların, 50. yılı dolduran devreler, G.Saraylı kurum ve kuruluşlarla kişilerce yapıldığını ifade eden Erçetin, şunları söyledi:

Erçetin: ‘Önce güven’

“Giderlerimiz de eğitim kurumlarımızın başındaki idarecilerin vakıf yöneticilerini yönlendirmesiyle belirleniyor. Bu tablodan anlaşılacağı gibi Galasataraylı yaptığın bağışın nereye gittiğine inanmak istiyor. Bir başka deyişle eğitime ve okuluna yapacağı bağış konusunda idarecilerine ve yöneticilerine güven eksikliği duyuyor. Batıya açılan pencere Türkiye’de bambaşka yönlere doğru hızla açılan pencereler gibi olamıyor. Bunun çok doğal sonucu olarak, birlik ve beraberlik gücünü kaybediyor. Haklı ya da haksız, nedenleri ne olursa olsun gittikçe birbirimize güvenimizi kaybediyoruz. Bu da bizi daha endişeli, sevgisiz, yalnız ve doğal olarak daha paranoyak bireyler haline getiriyor.”

Galatasaray’ı herkesin çok sevdiğini, bundan camiada kimsenin şüphesi olmadığını ifade eden Erçetin, “Ancak güvenemeyen, sevemeyen, bolca şikayet eden, fakat üstüne düşen görevi yapmayanlar haline geliyoruz. Bu yolla kendimize ve bizi biz yapan camiamıza ne yaptığımızın farkında mıyız? Biz birbirimize güvenmezsek, Türkiye bize nasıl güvenecek? Oysa birbirimize güvensek, yaralamak yerine camiaya emek verenlere sabırlı davransak. Tıpkı okul sıralarında yaptığımız gibi kenetlensek, daha güçlü olmaz mıyız?” dedi. Daha sonra 50 yıl önce mezun olanlardan bazılarına berat ve madalya verildi. Törene Lise Müdürü Meral Mercan, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ve G.Saraylılar Derneği Başkanı Volkan Karsan da katıldı.

Haberin Devamı