Gazete Vatan Logo

Yargıtay yolu açıldı!

Say, kararı temyiz edebilecek

Yeniden 10 ay hapse çarptırılan Fazıl Say’a 2 yıl erteleme kararı verildi. Böylece Say, kararı temyiz edebilecek.

Piyanist Fazıl Say’ın hakkında 10 ay hapis cezasına verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına yaptığı itiraz üzerine, İstanbul 19.Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava yeniden görüldü. Duruşmaya Fazıl Say katılmazken, şikayetçiler Ali Emre Bukağılı, Orkun Şimşek ve taraf avukatları hazır bulundu. Hakim, yurt dışına çıkış yasağı talebini reddetti.

Dosyayı yeniden karara bağlayan Hakim Hulusi Pur, Say’a “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 8 ay hapis cezası verdi. Bu cezayı önce 12 aya artıran hakim, sanığın duruşmalardaki tavır ve davranışları ile yargılamaya yapmış olduğu katkıyı göz önünde bulundurarak 10 ay hapiste karar kıldı. Say’ın avukatının hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmediklerini belirten hakim, Say’ın sabıkasız oluşunu dikkate alarak, cezasının ertelenmesine ve 2 yıl denetim süresi belirlenmesine karar verdi. Bu kararla Say, hakkında verilen hapis cezasını Yargıtay’a başvurarak temyiz edebilecek. Ayrıca Say iki yıl içinde aynı suçu işlemezse dava ortadan kalkmış olacak.

Say: AİHM’ye kadar!

Karardan sonra Fazıl Say, twitter’dan açıklamada bulundu. Mahkemede kendisine karşı ‘otizm’ kelimesinin hakaret amaçlı kullanıldığını belirten Say, “Bizimle olun. Sonuna kadar gideceğiz. Gerekirse AİHM’e kadar!” diye yazdı.

Şikayet edilen tweet’ler

“Tanrı uğruna yaşayacağın bir şey mi, öleceğin bir şey mi, yoksa hayvanlaşıp öldüreceğin bir şey mi? Bunu da düşün.” “Rakı cennette varsa ve cehennemde yoksa ama chivasregal cehennemde var cennette yoksa? O zaman ne olacak? Asıl önemli soru bu!!” “Bilmem farkettiniz mi nerde yavşak, adi, magazinci, hırsız, şaklaban varsa hepsi Allahçı. Bu bir paradoks mu?” “Müezzin 22 saniyede okudu akşam ezanını yahu. Prestissimo con fuca!! Ne acelen var? Sevgili? Rakımasası”

Haberin Devamı