Gazete Vatan Logo

Yargıtay üyeleri için tahliye yok

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Yargıtay üyeleri Ahmet Kütük ve Halit Kıvrıl dün hakim karşısına çıktı.

Yargıtay üyeleri için tahliye yok

Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nce görülen duruşmada Kütük, tahliyesine karar verilmesini talep etti. Savcı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve FETÖ’den ihraç edilen eski hâkim Bülent Üzümcü’nün tanık olarak dinlenilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, Üzümcü’nün tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Kütük’ün ardından, Adalet Başmüfettişliği döneminde Ergenekon soruşturmasını yürüten firari Savcı Zekeriya Öz hakkındaki şikayetlerle ilgili, “soruşturmaya gerek yok” raporu veren ve ardından Yargıtay üyesi seçilen Halit Kıvrıl, hâkim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Bu arada 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Yargıtay üyesi Ahmet Kiriş’in tahliyesine karar verildi. Tanık olarak dinlenen eski HSYK üyesi Kerim Tosun, Kiriş’i, “Süleymancı” olarak bildiğini söylemişti.