Gazete Vatan Logo

Yargıtay şantajcıyı affetmedi!

Yargıtay, kendisiyle birlikte olmasını ve para istediği kadını cinsel ilişki görüntülerini yaymakla tehdit ettiği ileri sürülen sanığın beraatine karar veren yerel mahkeme kararını bozdu.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kendisiyle birlikte olmasını ve para istediği kadını cinsel ilişki görüntülerini yaymakla tehdit ettiği ileri sürülen sanığın beraatine karar veren yerel mahkeme kararını bozdu.

Yalova'da aynı işyerinde çalışan Adem Ç. ile G.V, bir süre sonra nikahsız birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre, G.V. ile cinsel ilişki görüntülerini kaydeden Adem Ç, kendisinden ayrılmak isteyen kadına, üzerinde "Bilgisayarda izleyin, G. ve A'nın yatak odası, G. hanımın aşkları" yazılı CD'leri göndererek, görüntüleri yaymakla tehdit etti.

Adem Ç, G.V'den kendisiyle birlikte olmaya devam etmesini, ayrıca cinsel ilişki görüntülerini içeren CD başına 2 bin lira ödemesini istedi. Adem Ç, kadına bu konuda cep telefonundan mesajlar da attı. G.V'nin sanık hakkında şikayetçi olması üzerine dava açıldı.

Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın atılı suçları işlediğine ilişkin cezalandırılmasına yeter, her türlü şüpheden uzak, kesin, yasal ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine karar verdi.

Haberin Devamı

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

YEREL MAHKEMENİN KARARI BOZULDU

Sanığın, mağdurenin cep telefonuna gönderdiği mesaj içerikleri, görüntü ve ses kayıtlarının bulunduğu CD'ler, bu CD'lerin üzerindeki el yazısının sanığa ait olması karşısında bu delillerin yöntemince tartışılmadan yetersiz gerekçeyle beraat kararı verilmesi bozma nedeni sayıldı. Bozma kararının ardından dosyayı yeniden görüşen yerel mahkeme beraat kararında direndi.

Direnme kararında cep telefonuna gelen mesajlarda şantajı doğrular ifadelerin tespit edilemediği, CD'lerin kim tarafından gönderildiğinin belirlenemediği, CD'lerin üzerindeki yazıların yazılma anının tespitinin mümkün olmadığı, sanığın evli ve 2 çocuklu olduğu dikkate alındığında, görüntüleri şantaj amaçlı kaydetmesi ve göndermesinin hayatın olağan akışına uygun olmadığı kaydedildi. Direnme kararının da temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulunun gündemine geldi. Kurul, yerel mahkemenin direnme kararını bozdu.

Haberin Devamı