Gazete Vatan Logo

Yargıtay Dosya Sorgulama Ve Mahkeme Dosya Sorgulama İşlemleri

Mahkemenizin olup olmadığını Yargıtay dosya sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Mahkeme dosya sorgulamahizmeti, e devlet kapısında Yargıtay dosya sorgulama başlığı ile sunulmuş durumdadır.

Vatandaşların mahkeme durumları ile ilgili bilgi almak istediğinde yapması gereken, Yargıtay dosya sorgulama hizmetlerinden yararlanmaktadır. Yapılacak olan Yargıtay dosya sorgulama sonrasında kişilerin mahkeme ile ilgili tüm bilgilerisistemtarafından yayınlanmakta ve yayınlanan bilgiler üzerinden mahkemeler ile ilgili incelme yapmak mümkün olmaktadır. Bu bakımdan sizler de mahkemenizin olup olmadığını öğrenmek için Yargıtay dosya sorgulama yapabilirsiniz.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA

Yargıtay dosya sorgulama konusunda sadece mahkemenizin olup olmadığını öğrenmek için değil, var olan tüm mahkemelerinizin takibini yapmak için de kullanabilirsiniz. E devlet kapısı üzerinden sunulan hizmet ile birlikte Yargıtay dosya sorgulama konusunda tüm işlemlerinizi kolay bir şekilde internet üzerinden yapabilirsiniz. Sizler için oluşturulan bu hizmet, Adalet Bakanlığı tarafından desteklenmekte ve Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan kurumlar üzerinden bilgi sağlanmaktadır. Bu bakımdan Yargıtay dosya sorgulama yaparak öğreneceğiniz bilgiler hem resmi hem de güncel bilgilerdir.

Haberin Devamı

Yargıtay dosya sorgulama için bilgisayarların dışında cep telefonlarınız üzerinden de işlem yapabilirsiniz. Fakat bu seçenekte, akıllı cep telefonlarınızın olması gerekmektedir. Ceptelefonunuz üzerinden Mahkeme sorgulama yapmak için ilk olarak telefonunuz ile uyumlu olan e devlet kapısı uygulamasını indirerek kurmanız gerekmektedir. Telefonunuza kuracağınız uygulamaya giriş yaptıktan sonra açılan menü üzerinden yine seçim yaparak mahkeme dava dosyası sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu bakımdan gerek Yargıtay, gerek Danıştay gerekse de normal mahkemeler için kolay bir şekilde online sorgulamayaparak tüm adli durumlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Özellikle telefon üzerinden de uyumlu uygulamalar aracılığı ile sorgulamanın yapılabilecek olması, size her zaman işlemleri yakın durumda tutmaktadır. Böylece ihtiyacınız olduğu anda telefonlarınız üzerinden giriş yaparak bilgialabilirsiniz. Tüm hizmetler için e devlet kapısı üyeliğinizin olması ve üyelik bilgileriniz ile e devlet kapısına girmeniz mahkeme bilgilerinizi sorgulamanız için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı