Gazete Vatan Logo

Yargıdan Trump için ilk adım

ABD’de Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine ilişkin iddiaların araştırılması için Adalet Bakanlığı’nca başlatılan soruşturma yeni bir dönemece girdi.

Yargıdan Trump için ilk adım

Yerel basında çıkan haberlere göre soruşturmanın başına atanan Özel Savcı Robert Mueller, iddianameye konu olabilecek ilk suçlamaları Cuma günü büyük jüriye sundu, jüri üyeleri de dosyayı kabul etti.

CNN televizyonu, başkent Washington’daki federal yargıçlardan birisinin, içeriği açıklanmayan dosyanın yarına kadar mühürlü kalması yönünde karar aldığını duyurdu. Haberde soruşturma kapsamında ilk gözaltıların hafta başında başlayabileceği de vurgulandı.

Eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü olan Mueller’in Mayıs ayında başına getirildiği soruşturmada, Rusya’nın başkanlık seçimlerine Trump’ın lehine müdahale edip etmediği, Trump’ın kampanya ekibinin Moskova ile doğrudan bağlantıda olup olmadığı gibi iddialar araştırılıyor. Geçtiğimiz haftalarda Trump’ın avukatlarının, ABD liderinin soruşturma kapsamında herhangi bir suçla itham edilmediğini öğrenmelerinin ardından Mueller’le işbirliğine gitme kararı aldıkları öne sürülmüştü.

Sözcü Sanders

‘Asıl Clinton işbirliği yaptı’

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump’ın seçim ekibi ile Rusya arasında gizli işbirliği olduğu iddialarını reddederken, “Eğer Rusya’nın gizli bir işbirliği varsa bu Demokrat Parti ve (eski başkan adayı Hillary) Clinton’la arasındadır, bizim seçim kampanyamızla değil” dedi. Sanders, Kongre’nin ve Özel Yetkili Savcı Mueller’in ayrı ayrı yürüttüğü Rusya soruşturmalarında şu ana kadar Trump’ı ve kampanya ekibini suçlu çıkarak ciddi bir delil ortaya konamadığını öne sürerek, “Şimdiye kadar harcanan paralar boşa gitmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çocuklar üzerinden eleştirdi

Trump, yaklaşan Cadılar Bayramı nedeniyle Oval Ofis’te Beyaz Saray muhabirlerinin çocuklarıyla buluştu. “Medyanın bu kadar güzel çocuklar yetiştirdiğine inanamıyorum. Medya bunu nasıl yaptı, bilmiyorum” diye konuşan Trump, daha sonra çocuklara, “Aileniz gibi mi olacaksınız? Bu beni sıkıntıya sokar” ifadelerini kullandı.