Gazete Vatan Logo

Yargıç: Kendine sıksaydın!

İstanbul’da oturan Cihat Kaycı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi kıskançlık yüzünden arasının bozulduğu 6 yıllık sevgilisi Berfin’le görüşmek için yanına gitti.

Yargıç: Kendine sıksaydın!

İstanbul’da oturan Cihat Kaycı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi kıskançlık yüzünden arasının bozulduğu 6 yıllık sevgilisi Berfin’le görüşmek için yanına gitti. Ayrılmak isteyen sevgilisinin 5’inci kattaki evine tırmanıp giren Kaycı, Berfin Yıldız ile aynı yatakta uyuyan 21 yaşındaki Aziz Başaran’ı tabancayla yaraladı. Kaycı, ardından boş araziye götürüp, burada başına tabancayla ateş ettiği genç kızı öldürdü.

Tutuklanan Kaycı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Berfin’in annesi Zöhre, babası Ünsal ve erkek kardeşi Kadir Yıldız katıldı. Kaycı, “Berfin, atış yapmak istemişti. O yüzden yanımda silah getirdim. Çevik biri olduğum için kolaylıkla tırmandım. Daha önce de Senin için bu eve camdan tırmanırım diye Berfine söylemiştim. Eve girdiğimde tanımadığım bir kişiyle Berfini uyurken, gördüm. Sinirle ateş ettim. Başka biriyle uyumasını yediremedim. Daha sonra tartışma olduktan sonra Berfin, beni evden çıkardı. Onu alıp, götürecektim. Birlikte ıssız bir yerde oturduk. Bunu bana nasıl yaparsın? diye bağırdım. O sırada elimdeki silah patladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Böyle namus olmaz

Mahkeme başkanı, Kaycı’nın savunmasına tepki göstererek, sanığa “Madem sinirlendin, keşke kendine zarar verseydin. Kendine niye sıkmadın? Kıza niye zarar veriyorsun? Kız seninle uyuyunca iyi, başkasıyla uyuyunca namussuz mu oluyor? Böyle bir namus kavramı olmaz” dedi. Sanığın, “Ben onunla evlenecektim” demesi üzerine de mahkeme başkanı, “Garantisi mi vardı onunla evleneceğinin? Bak şimdi ne oldu?” diye karşılık verdi. Mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi.

Anne Yıldız, sanık mahkeme salonundan çıkarıldığı sırada, “Yüzüme bak. Nasıl yaptın? Benim güzel kızıma nasıl kıydın? Öldürürken, sana son sözü ne oldu?” diyerek, sanığa tepki gösterdi. Yıldız, şöyle konuştu: “Ben adalet istiyorum. Ben kızımı öldürenin hesabını devletin sormasını istiyorum. Kadınlarımız kalmayacak. Kadınlarımız ölecek. Bir kişi, bir kişi öldükten sonra ‘pişmanım’ derse çıkabilir mi dışarıya? Bir katil, bir cani, silahla kızımı öldürdü; yaşamasına izin vermedi. Ne olur buna ‘dur’ deyin.”

Haberin Devamı