Gazete Vatan Logo

1000 TL sosyal yardım parası desteği devam ediyor mu? E-devlet sosyal yardım parası 1000 TL sorgulama ekranı nasıl açılır? İşte yardım parası sorgulama!

1000 TL sosyal yardım desteği devam ediyor mu? 2 milyon 111 haneye, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında yapılan yardımlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’ veya ‘65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’ da düzenlendi. Corona virüsü nedeniyle yapılacak yardım başvurusu fiziki olarak alınmayacak. Sosyal yardım şartlarını taşıyan bütün hanelere yardım T.C. numaralarına PTT kanalıyla gönderilecek. E-devlet sosyal yardım parası 1000 TL sorgulama ekranı nasıl açılır? E-devletten 1000 TL sosyal yardım parası sorgulama nasıl yapılacak?İşte yardım parası sorgulama!

1000 TL sosyal yardım parası desteği devam ediyor mu? E-devlet sosyal yardım parası 1000 TL sorgulama ekranı nasıl açılır? İşte yardım parası sorgulama!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen sosyal destek ödemeleri 1 Nisan itibariyle başladı ve devam ediyor. 1 Nisan’da başlayan 1000 TL sosyal yardımın PTT’ler aracılığıyla yapışacağı durulmuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının ortak açıklamasına göre, değerlendirmeler sonucunda PTT'de sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerinin ikinci bir açıklamaya kadar kapatılması kararı alındığı bildirildi. Öte yandan sosyal yardımlar Bakanlığının koordinesinde 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye PTT yoluyla ulaştırılacak. İşte 1000 TL yardım parası sorgulama ekranı...

E-DEVLET SOSYAL YARDIM PARASI 1000 TL SORGULAMA EKRANI NASIL AÇILIR?

“Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi e Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Haberin Devamı

PTT 1000 TL SOSYAL YARDIMI NASIL ÖDEYECEK?

PTT iş yerlerinde sosyal mesafe kuralının uygulanamaması nedeniyle, sosyal yardım ödemeleri 3 Nisan'dan itibaren PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla hak sahiplerine kendi ikametlerinde yapılacak.

Başmüdürlükten yapılan açıklamada, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen sosyal yardım ödemeleri sürecinde bazı PTT iş yerlerinde yaşanan yoğunluğun, çalışanların ve müşterilerin koronavirüs hastalığı karşısında sağlığını tehlikeye düşürmemesi amacıyla yarından itibaren sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerinde ikinci bir açıklamaya kadar kapatma kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, bu süreçte sosyal yardım ödemelerinin, PTT dağıtıcıları tarafından İl Emniyet Müdürlükleri ile iş birliği içerisinde, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle birlikte evlere yapılacağı kaydedildi.

Kapatılmayan iş yerlerinde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetin durdurulabileceği aktarılan açıklamada, "Toplum sağlığımız için tedbirlerimizi artırmaya ve sizin için çalışmaya devam ediyoruz." denildi.

Haberin Devamı

YARDIM PARASI NE ZAMAN ALINACAK?

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi ailelere verilecek sosyal yardım kapsamındaki ödemeler için takvim hazırlandı. Belirlenen takvime göre sosyal yardım ödemeleri, doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara 1 Nisan, 1 ve 6 olanlara 2 Nisan, 2 ve 7 olanlara 3 Nisan, 3 ve 8 olanlara 4 Nisan, 4 ve 9 olanlara ise 5 Nisan'da verilecek. Bakanlığının koordinesinde yürütülen çalışmalarla 1000'er liralık ödeme, 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye PTT aracılığıyla ulaşacak.