Gazete Vatan Logo

Yarbay Metin Yıldız ve gazeteci Ercan Gün mahkemeye sevk edildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Yarbay Metin Yıldız ile gazeteci Ercan Gün, "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Yarbay Metin Yıldız ve gazeteci Ercan Gün mahkemeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında, gözaltında tutulan şüphelilerden istihbaratçı Yarbay Metin Yıldız ile gazeteci Ercan Gün, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada soruşturma savcısı Kökçü tarafından ifadelerini alınması beklenen şüpheliler, savcının kararıyla dosya üzerinden, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği" suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Şüphelilerin hakimlikçe sorgulanması bekleniyor.

Bu arada soruşturmayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde herhangi bir şüphelinin kalmadığı da öğrenildi.

Şüphelilerden Gazeteci Ercan Gün, FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı alındığı için 29 Temmuz'da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelmiş, hakimlikçe sorgulandıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. Ancak Gün, Hrant Dint cinayeti soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı olduğu için aynı gün tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek 27 gün gözaltında tutulmuştu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce Albay Ali Barış Sevindik ve Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 14 şüpheli, "FETÖ/PDY'ye üye olma" suçundan tutuklanmıştı.

Haberin Devamı