Gazete Vatan Logo

Yaratıcılığını konuştur, evi kap!

Facebook’ta en romantik evlenme teklifi yapan 1 kişiye ev hediyesi!

Dumankaya İnşaat, “Hayatımın Teklifi” isimli kampanya ile sosyal medya uygulamalarına bir yenisini daha ekliyor. www.facebook.com/dumankaya web adresinde yer alan “Hayatımın Teklifi” yarışmasında en romantik evlenme teklifini yapıp en çok oyu alan bir kişi Dumankaya’dan üç farklı ödül birden kazanıyor. 21 Şubat 2011’ta başlayan “Hayatımın Teklifi” yarışmasının birincisi 10 bin TL değerindeki Dumankaya ödül çeki ile Dumankaya’dan ‘ev’lenebiliyor. Ödül çeki haricinde şık bir restoranda romantik bir akşam yemeğine çıkıyor ve evlenme teklifini gazetede ilan vererek yapabiliyor. En romantik evlenme teklifinin Facebook kullanıcılarının oyları ile seçildiği “Hayatımın Teklifi” yarışması 13 Nisan 2011’e kadar sürecek. Facebook, twitter, Vimeo,Flickr ve LinkedIN’deki mevcudiyetini aktif bir şekilde sürdüren Dumankaya, yenilikçi uygulamalarını daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Avrupa’nın en yüksek binalarının tüm tesisatı bir Türk şirkete emanet

Türk AE Arma-Elektropanç şirketi, Moskova’da Ant Yapı tarafından tamamlanarak hem ülkenin hem de Avrupa’nın en yüksek binası olan City of Capitals projesinin ardından şimdi de yine Moskova’da inşa edilen Mercury City Tower’ın ‘teknik müteahhitliğini’ üstlendi. Şirketin tüm mekanik, elektrik ve su tesisatını kuracağı proje, 380 metrelik yüksekliği ile Avrupa’nın yapılmakta olan en yüksek binası ünvanını elinde tutuyor

İnşaat sektöründe mekanik, elektrik ve su tesisatını kapsayan ‘teknik müteahhitlik’ alanında 35 yıldır faaliyet gösteren AE Arma-Elektropanç, Avrupa’nın en yüksek binalarına imza atıyor. Taahhütlük işi Ant Yapı tarafından üstlenilen ve Moskova’nın 307 metre yüksekliği ile tamamlanmış en yüksek binası Moskow Tower ile S. Petersburg adlı iki kuleden oluşan ‘City of Capitals’ projesinin teknik müteahhitliğini tamamlayan şirket, şimdi de Avrupa’nın yapılmakta olan en yüksek binası unvanına sahip ‘Mercury City Tower’ projesini üstlendi. Moskova’da gökdelenler bölgesi Moskow City’de inşa edilen ‘Mercury City Tower’ın en dikkat çeken özelliği ise, 380 metrelik yüksekliği ile Avrupa’nın yapılmakta olan en yüksek binası olma ünvanını alması...

Burada üstlendikleri işin bedelinin 47 milyon dolar olduğunu söyleyen AE Arma-Elektropanç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kızılhan, “Avrupa’nın yapılmakta ve yapımı bitmiş, en yüksek iki binasının ‘teknik müteahhitliğini’ biz üstlendik. Hedefimiz küresel bir marka olmak. Mercury City Tower projesiyle de buna çok yaklaştık” dedi. Türkiye’de de pek çok proje üstlendiklerini hatırlatan Kızılhan, tamamlanmış projeleri arasında Türkiye’nin en yüksek üçüncü ve dördüncü binası olan Ant Yapı’ya ait ‘Anthill Residence’ ile sekizinci yüksek binası olan ‘Şişli Plaza’ projelerinin de kendi taahhütleri altında gerçekleştirildiğini açıkladı. Yeni projelerin sırada beklediğini kaydeden Kızılhan, Avrupa’nın yanı sıra Asya ve Afrika’da çok önemli işler aldıklarını ve almaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

City of Capitals’de 56 milyon dolarlık İş yaptı

AE Arma-Elektropanç’ın ‘teknik müteahhit’ olarak görev aldığı ve yapımı tamamlanan City of Capitals, Avrupa’nın en yüksek birinci ve altıncı sıradaki binaları olan ‘Moskow ve S.Petersburg’ adlı iki kuleden oluşuyor. Moskow Tower, Avrupa’nın en yüksek binası olup 76 katlı ve 307 metre yüksekliğe sahip. Bu yapı, toplam 360 bin metrekare kapalı alanlı ve AE Arma-Elektropanç’ın taahhüdünde tamamlanan bölümünün parasal değeri 56 milyon dolar.

Narcity sakinleri son 30 komşusunu bekliyor

Tepe İnşaat tarafından İstanbul Maltepe’de “modern kent projesi” olarak hayata geçirilen Narcity’de son 30 dairenin satışı sürüyor. Oturan sayısı yaklaşık 1.280 olan Narcity‘nin sakinleri, ağırlıklı olarak Süreyyapaşa Hastanesi ve diğer hastaneler ile çevre üniversitelerde çalışan doktor ve öğretim görevlilerinden oluşuyor.

1+1’den 4+1’e, stüdyodan bahçe dubleks ve teras dairelere kadar farklı daire seçenekleri bulunan, fiyatları manzara, konum ve daire büyüklüklerine göre değişen Narcity konutlarının A etabının fiyatları 195.000 ile 580.000 TL arasında değişiyor. Hemen teslim edilen A etabı konutlarına Garanti Bankası’ndan minimum yüzde 25 peşinatla 0-120 ay konut kredisi ile sahip olunabiliyor. Projenin 3 açık ve bir kapalı yüzme havuzu, saunalı fitness salonu, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, bilardo ve masa tenisi, cafe, TV-sinema salonu, çay bahçesi, meditasyon bahçesi, 2 adet tenis kortu ve yeşilliğin hakim olduğu peysaj düzeninde özel nar ağaçları ile sakinlerine farklı yaşam tarzına hitap eden sosyal alanları bulunuyor.

Antis Yapı sınır ticareti yapan iş adamları için Hatay’a rezidans yapıyor

Antis Yapı, Suriye ile yakınlığından dolayı sınır ticaretinin merkezi haline gelen Hatay’da ‘Rönesans Rezidans’ adında yeni bir proje başlatıyor. Sınır ticaretiyle uğraşan işadamlarının ikinci konut ihtiyacını karşılaması planlanan proje, şehrin ilk ve tek rezidans projesi olacak.

Proje 10 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulacak 249 konut, 2 dükkan ve 4 bloktan oluşuyor. Hafriyatına bu ay başlanan ve Nisan 2013 tarihinde teslim edilmesi planlanan Rönesans Rezidans, mülk sahiplerini gerçek rezidans hizmetleri ile tanıştıracak. Sitede ayrıca Antakya’da daha önce bulunmayan yarı olimpik havuz, jakuzi, büyük teras bahçe katları da yer alacak.

Antis Yapı, projeden ev almak isteyenlere yönelik olarak elindeki sınırlı sayıda dairelerde 15 Mart’a kadar geçerli kampanya uyguluyor. 1+1 tipinde 44-50 metrekare büyüklüğündeki dairelerin fiyatı 57 bin ile 78 bin TL, 2+1 tipinde 80-106 metrekare büyüklüğündeki dairelerin fiyatı 99 bin 200 ile 139 bin 200 TL, 3+1 tipinde 115-144 metrekare büyüklüğündeki dairelerin fiyatı 130 bin 400 ile 198 bin 700 TL, 4+1 tipindeki 174 metrekare büyüklüğündeki dairelerin fiyatı 212 bin ile 223 bin TL arasında değişiyor. Ödeme planına göre yüzde 30 peşinat ödenmesi halinde 12 ay sonra yüzde 15, 30 Ekim 2012’de yüzde 15 ödeme yapılıyor. Kalan bakiye firma tarafından 40 ay vadeli olarak faizsiz taksitlendiriliyor. 57 bin liralık daire için 17 bin 100 TL peşinat ödendikten sonra aylık taksitler 570 TL’ye geliyor. Ara ödemeler ise 8 bin 550 TL seviyesinde bulunuyor. Peşin alımlarda yüzde 8 indirim uygulanıyor.

Suriye ile yakınlığından dolayı sınır ticaretinin merkezi haline gelen Hatay’ın gittikçe zenginleşen ve kentleşen yapısıyla, yeni gayrimenkul yatırımlarını çekmesi bekleniyor.

Haberin Devamı