Gazete Vatan Logo

Yaramızda kaldı

Şile’de denizde kaybolan genç müzisyen Onurcan Özcan’ın cansız bedenine ulaşıldı. ‘Yaramızda Kalsın’, ‘Yalnızlığın Ezgisi’, ‘Çilingir’ gibi şarkıların bestecisi olan Özcan’ın ölümü büyük üzüntü yarattı.

Yaramızda kaldı

Şile İmrenli Koyu’ndan önceki gün sabah saat 07.30 sıralarında gezmek amacıyla denize açılan 5 arkadaşın içinde bulunduğu fiber tekne, kıyıdan yaklaşık 300 metre açıktaki kayalıkları döndükleri sırada gelen bir dalga nedeniyle alabora oldu. Teknedeki Hasan Ekşi (23), Levent Sarı (30) ve Ulaş Sarı (23) yüzerek yakında bulunan kayalıklara çıkarken, Recep Gülyıldırım ise suyun üzerinde hareketsiz şekilde kaldı. Teknede bulunan genç müzisyen Onurcan Özcan (21) ise denizde kayboldu. Hemen yardıma giden çevredeki vatandaşlar tarafından denizin içinden tekneye alınan Gülyıldırım hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Olayın ardından kurtarma ekipleri tarafından Onurcan Özcan’ı arama çalışmaları başlatıldı. Haberi alan Onurcan Özcan’ın annesi Hatice Özcan, babası Metin Özcan ve yakınları da olay yerinde arama çalışmalarını izledi. Önceki akşam ara verilen çalışmalar sabah saatlerinde yeniden başladı. Arama-kurtarma çalışmaları sırasında, saat 13.15’te sahilden yaklaşık 350 metre açıkta ve denizin 15 metre altında 21 yaşındaki Onurcan Özcan’ın cansız bedenine ulaşıldı. Haberi alan ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğulurken, ekipler tarafından kısa süre sonra botla kıyıya çıkartılan Özcan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı

Müzisyenler yasta

21 yaşındaki Onurcan Özcan, solist kimliğinin yanı sıra besteci ve söz yazarı olarak tanınıyor. YouTube üzerinden paylaştığı kendi yazdığı ‘Yaramızda Kalsın’, ‘Yalnızlığın Ezgisi’, ‘Çilingir’ gibi şarkıları milyonlarca kez tıklanarak dinlendi. Yalnızlığın Ezgisi şarkısı Ferhat Göçer tarafından da seslendirildi. Göçer ilk haberi alınca “Çok üzgünüm, umarım doğru değildir” sözlerini paylaştı. Şarkıcı Merve “Daha çok şarkı yapacaktık seninle” derken Emre Aydın “İyi haber bekledik, gelmedi maalesef. Yakınlarına sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Çok üzgünüz” diyerek üzüntülerini dile getirdi.