Gazete Vatan Logo

Yaralının boğazını kesti!

Doktorun müdahalesi yaralının hayatını kurtardı

Kazada yaralanan Behçet Çelik’in dili boğazına kaçtı. Doktor Bircan Yarıcı, boğulmaması için boğazını deldi

Sakarya’da Akyazı ilçe merkezinde önceki akşam saatlerinde meydana gelen kazada, Behçet Çelik yönetimindeki motosiklet, önünde gitmekte olan Ahmet Sapoğlu’nun kullandığı hafif ticari araca çarptı. Motosiklet sürücüsü çarpmanın şiddetiyle aracın altına girdi. Kazada motosiklet sürücüsü Behçet Çelik başından aldığı darbeler sonrasında ağır yaralandı. Kazayı gören diğer vatandaşlarla birlikte olay yerine gelen Akyazı 2 numaralı Aile Sağlık Merkezi doktorlarından Bircan Yarıcı, motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Nefes alamayınca son çare

Sürücünün kaza sonrasında dilinin boğazına kaçtığını ve nefes alamadığını belirleyen kadın doktor, önce dili çıkarmak için çevre esnafından bir kaşık bulmalarını istedi. Kaşık bulunamayınca yaralının kaybedilme tehlikesi nedeniyle Dr. Yarıcı onun nefes almasını sağlayıp, hayatta kalabilmesi için son çare olarak boğazını delmekte buldu.

Akyazı Devlet Hastanesi’nde müdahalesi yapılan motosiklet sürücüsü, daha sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı motosiklet sürücüsü Çelik’in sağlık durumunun düzelmekte olduğu belirtildi.

Haberin Devamı