Gazete Vatan Logo
Magazin Yaralı yürek ekibine Kapadokya'dan davet

Yaralı yürek ekibine Kapadokya'dan davet

Şanlıurfa'da çekimleri yapılan `Yaralı Yürek' adlı televizyon dizisinin setinin basılıp yönetmen Özer Kızıltan ile yardımcısı Celal Çimen'in dövülmesini Ürgüp Belediye Başkanı CHP'li Bekir Ödemiş kınadı

Ödemiş, "Dizi ekibi kabul ederse Kapadokya bölgesinde onlara evsahipliği yapmak istiyoruz. Şu anda bölgemizde iki dizi birden çeliyiyor. Üçüncü olarak da onları ağırlarız" dedi.

Ürgüp'te çekimlerine başlanan `Dicle' adlı televizyon dizisinin setini ziyaret eden Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Şanlıurfa'daki saldırıyı kınadı. Ödemiş, "Yapılan saldırıyı doğru bulmuyorum. Sonuçta burada bir sanat üretiliyor. Bu sanatın iyi olup olmadığına karar verecek olan halk" diye konuştu. Ödemiş, şöyle devam etti:

"Ürgüp'te biz yıllarca dizilere, filmlere ev sahipliği yaptık. Dünyanın birçok film yıldızları Tony Curtis'ten Maria Callas'a, Ömer Şerif'ten Jean Reno'na kadar yabancı filmciler, sinemacılar bölgemizde film çektiler. Yılmaz Güney'den Ayhan Işık'a, Cüneyt Arkın'dan Türkan Şoray'a, Kadir İnanır'a kadar pek çok dizi ve filmlere ev sahipliği yaptık. Bunların içerisinde elbette bizim beğenmediğimiz konusu itibariyle bizim bölgemizin genel hayat tarzına uygun olmayan veya gelenek göreneklerimize ters düşen konular olmuştur. Ama, biz bunlardan dolayı hiçbir zaman farklı bir davranış içine girmedik. Asmalı Konak'taki konu kesinlikle bizim bölgemizin konusu değil. Kırık Ayna da öyle. Bizim bölgemizde feodal düzen yok, toprak ağalığı yok, töre cinayeti yok ama genelde bizim bölgemizde çevrilen dizi ve filmler bu konuları içeriyor. Bunlardan dolayı da hiçbir zaman ne filmi çekenlere, ne de sanatçılara bir tepki göstermedik. Bizim bölgemiz film platosu haline geldi. Bölgemizin tanıtımına katkı yaptı, turizmine katkı yaptı."

Haberin Devamı