Gazete Vatan Logo

Yaralı yavru baykuş koruma altında

Yaralı yavru baykuş koruma altında

ÇANKIRI’nın Ilgaz İlçesi’nde, yolda bulunan yaralı baykuş yavrusu, Sinop Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Sinop Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne götürülen baykuş yavrusu koruma altına alındı. Baykuş yavrusu tedavi edilerek doğal ortamına kavuşturulacak.

Yaban hayvanlarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasının çok önemli olduğunu belirten Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazit, "Alaca baykuş türü olduğunu tespit ettiğimiz yavru baykuş, Sinop yöresinde tür olarak oldukça fazla görülmektedir. Vatandaşlar tarafından müdürlüğümüz yetkililerine teslim edilen yavru baykuş, veteriner hekim kontrolünden geçirilmiş, tedavisine başlanılmış ve iyileşme sürecinde gözetim altında tutularak takibe alınmıştır" dedi. Bayazit, tavuk ciğeri ve yumurtayla beslenen yavru baykuşun, yaklaşık bir ay sonra doğaya, doğal ortamına kavuşturulacağını söyledi.

Sinop 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazit, vatandaşların yetkililere haber vererek yaban hayatının korunmasına katkıda bulunduklarını belirtirken, "Duyarlılıklarından ötürü kendilerine teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve gayretleri ile bir çok hayat kurtarılabilir ve tabiata kazandırabilir" dedi.

Haberin Devamı